Het loon van een kleuterjuf: 1.400 euro netto
We vroegen Muriël van Eeden (53) uit Anderlecht wat zij doet en hoeveel ze verdient…
Wil je zoon- of dochterlief tijdens het schooljaar uitzwaaien of regelmatig afhalen aan de schoolpoort? Vraag je baas dan om glijdende werktijden. In dat systeem kies je het begin- en einduur van je dagtaak, binnen de krijtlijnen die je werkgever uittekent. Vul je gewerkte uren daarom duidelijk in, in een systeem van tijdsregistratie.
Een andere mogelijkheid om als mama of papa je kinderen te kunnen opwachten aan de schoolpoort, is huisarbeid of thuiswerk. Via deze mogelijkheid werk je van thuis uit of op een andere, zelfgekozen locatie.
Ook occasioneel telewerk is mogelijk. Bij deze vorm van telewerk werk je sporadisch thuis en vermijd je dus ook files. Let op dat dit enkel in bepaalde gevallen mogelijk is. Maar vraag je baas zeker naar de opties.
Schoolgaande kinderen zijn duur. Gelukkig kan je werkgever de schoolfacturen helpen verlichten. Vraag je baas of hij wil overwegen de kost ervan terug te betalen. Hij heeft daarvoor twee opties: hij betaalt het voordeel in natura (en betaalt RSZ-bijdragen en bedrijfsvoorheffing) of hij kent je extralegale kinderbijslag toe. Daarop is geen RSZ verschuldigd zolang hij de spelregels volgt.
De start van het nieuwe schooljaar is ook hét moment om te starten met een nieuw sportprogramma. En je baas kan je gezonde levensstijl extra stimuleren: vraag naar sportcheques. Als aan de voorwaarden voldaan is, zijn sportcheques een onbelast sociaal voordeel.
Wil je zelf net als jouw kind weer op de schoolbanken zitten en je kennis bijspijkeren om je job beter uit te oefenen? Vergeet dan het educatief verlof niet! Je kan je bijscholen met behoud van je loon bij het volgen van bepaalde opleidingen.
(sdc) - Bron: Acerta
15 augustus 2018We vroegen Muriël van Eeden (53) uit Anderlecht wat zij doet en hoeveel ze verdient…
Dat je recht hebt op minstens 20 dagen jaarlijkse vakantie, weet elke werknemer wel. Maar welke andere vormen van verlof zijn er nog?
Stilaan komen er nieuwe contracten op die werk en gezin beter combineerbaar maken, en niet onbelangrijk: zonder dat je al te veel loon moet inleveren.
Vaak willen we mensen overtuigen om bepaalde dingen te doen. En vaak denken we dan: hoe gemakkelijker we het maken, hoe meer kans dat het lukt. Niet dus!
De voormiddag is één van de productiefste momenten van de dag. Met deze tips krijg je het merendeel van je werk nog af voor de lunch.
We willen allemaal dat onze kinderen succesvol worden. Hoe kan je hen als ouder hierin stimuleren?
Een druk werkleven, gezinsleven én dan nog eigen hobby’s ... Hoe zorg je ervoor dat alles gestroomlijnd verloopt?
Ruim 1 op de 4 werknemers geeft aan zich niet altijd veilig te voelen bij hun leidinggevende. Hoe ziet de ideale baas eruit?
In heel wat gevallen betaalt je werkgever jou een vergoeding voor je woon-werkverkeer. Maar wat als je (vooral) van thuis uit werkt?