Hoe vind je een job in het buitenland?
Wonen en werken in het buitenland. Velen dromen ervan. De volgende organisaties zetten je op de goede weg!
Studeerde je een semester in het buitenland? Of maakte je een prachtige wereldreis en heb je de reismicrobe helemaal te pakken? Dan is een job in het buitenland helemaal je ding. Maar het is niet makkelijk om zo’n job te vinden. De procedures duren lang, putten je helemaal uit en zijn niet bepaald bemoedigend. Wil je toch je kans wagen? Dan helpen wij je op weg.
Solliciteer je voor een job waar je ervaring voor nodig hebt? Dat is moeilijk als je pas van de schoolbanken komt of een totaal nieuwe richting uit wil. Maar maak je geen zorgen, je hebt ongetwijfeld al heel wat ervaring opgedaan door andere dingen. In de jeugdbeweging heb je misschien geleerd om de leiding te geven, vrijwilligerswerk heeft je in team leren werken en die wereldreis maakte een echte plantrekker van je.
Maar onthoud: lieg nooit op je cv, want vroeg of laat val je sowieso door de mand. Het draait allemaal om creatief met je vaardigheden om te springen. Ga je naar de kunstacademie? Dan heb je misschien wel oog voor detail. Vrijwilligerswerk doen in een dierenasiel laat zien dat je je handen vuil durft te maken en dat hard werk je niet afschrikt. Je gaat zelf verschieten hoeveel vaardigheden je hebt geleerd gedurende je leven en de bijhorende activiteiten.
Eerlijk? Als je enkel en alleen moet afgaan op de voorwaarden en verantwoordelijkheden dan lijk je voor geen enkele job geschikt. Hou daarom in gedachte dat het slechts richtlijnen zijn. Geen enkele kandidaat zal aan alle wensen voldoen. Waar je wel op moet letten, zijn de werkvergunningen. In sommige landen kun je niet zomaar aan de slag en moet je heel wat papierwerk doorstaan om in aanmerking te komen voor een visum en werkvergunning. Hou daar zeker rekening mee vóór je solliciteert.
Een hand geven als je iemand ontmoet? In ons land is dat doodnormaal, maar in sommige landen absoluut not done. Leer daarom de waarden en normen van het land goed kennen, zodat je meteen een goede eerste indruk maakt. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld wordt veel meer aandacht besteed aan een cv, in plaats van een motivatiebrief. En die zit er ook helemaal anders uit. Zorg dat je daarvan op de hoogte bent, zodat je zeker niemand beledigd.
Je hebt ongetwijfeld al heel wat contacten gelegd in je leven: je familie, je vrienden, professoren aan de universiteit, die ene ondernemer die je leerde kennen in een café tijdens een citytrip. Het zijn allemaal mensen die je kunnen helpen bij het vinden van je droomjob. Dus onderhoud je contacten want zij kunnen een belangrijke schakel zijn in je zoektocht naar een job in het buitenland.
(dt/em) - Bron: GoAbroad
14 mei 2018Wonen en werken in het buitenland. Velen dromen ervan. De volgende organisaties zetten je op de goede weg!
Zakenreizen zijn veel minder vrouwvriendelijk dan vaak wordt gedacht. Vrouwelijke medewerkers ondervinden veel meer ongemakken dan hun mannelijke collega’s.
Een lange reis achter de rug of voor de boeg maar bang dat je waarde op de arbeidsmarkt hierdoor daalt? Volg deze tips en maak van je reis een troef!
We vroegen aan Nick (26) uit Tessenderlo - werkzaam als barman in Australië - hoeveel hij netto per maand verdient …
Verre reizen maken, het staat bovenaan menig bucketlist. Deze 11 tips zorgen ervoor dat alle dromers nu daadwerkelijk hun valies mogen beginnen maken.
Droom jij er ook van om professioneel naar het buitenland te trekken? Bij velen blijft het bij dromen. Dankzij deze drie tips is de stap makkelijker gezet.
Dimitri Jordens (28) trok 4 jaar geleden de liefde achterna en woont en werkt nu in Nantes. We vroegen hem wat hij doet en hoeveel hij verdient…
"Momenteel werk ik voltijds voor één werkgever, maar ik zou liever twee deeltijdse jobs combineren. Heeft dit fiscale gevolgen?"