8-stappenplan bij waterschade smartphone
Een gemorste koffie, een regenbui of een onoplettendheid op het toilet. Voor je het weet, gaat je gsm kapot. Hoe kan je waterschade toch herstellen?
De momenten dat we een blik naar onze smartphone werpen zijn talrijk. Onderweg naar het werk? Check. Tijdens het werk? Check. Net voor het slapengaan? Check.
Bedrijven als Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube ontwerpen hun diensten zo dat ze je aandacht zo lang mogelijk vasthouden. Daarvoor hebben ze allerlei verslavende trucs. Door automatisch video’s af te spelen of allerlei notificaties te geven, zelfs als slechts een deel daarvan échte ontvangen likes zijn. Daardoor zal je getriggerd worden om te kijken hoeveel likes je nu echt hebt. Bescherm jezelf tegen deze trucs door deze 5 tips toe te passen.
Stel je smartphone zo in dat hij enkel gaat wanneer een persoon je probeert te bereiken. Schakel enkel notificaties in voor apps die mensen gebruiken om je te bereiken, zoals iMessage, WhatsApp, FaceTime en Messenger. Schakel meldingen uit van energievretende groepsapps en ontvangstbewijzen. Geef niet weer dat je online bent. Zo kan je rustig een bericht lezen en reageren als je tijd hebt.
Regelmatig naar het analoge tijdperk terugkeren, kan verfrissend zijn. Gebruik een wekker in plaats van je gsm. Schrijf eens op papier in plaats van te typen op je laptop. Maak foto’s met een fototoestel in plaats van met de smartphone. Wandel naar het bureau van je collega in plaats van een mail te sturen.
Alle moderne smartphones hebben een niet-storenmodus. Alle meldingen worden gedempt, maar zijn nog zichtbaar. Je kan die modus programmeren zodat die elke dag automatisch wordt ingeschakeld. Gun jezelf structureel een periode zonder afleiding. Ook handig als je een uurtje productief wil werken in alle rust.
Plaats op je scherm enkel de apps en tools die je vaak gebruikt. De rest verstop je in mappen of op het tweede scherm van je smartphone. Zo voorkom je dat je steeds op dat Facebook-icoontje wil drukken als je je smartphone gebruikt. Zet bijvoorbeeld al je social media apps in één map. Zo voorkom je dat alle meldingen je aandacht opeisen. Je wordt dan niet meer verleid om continu nieuws of social media te checken.
Probeer de tijd voor je gaat slapen en je ochtendroutine als schermvrije zone te bestempelen. Anders ga je je bed associëren met productiviteit en schaadt dat je slaappatroon. Baken zones af waar je geen schermen toelaat: tijdens de wandeling naar je werk, tijdens een gesprek met anderen of vergaderingen.
Hoe verslaafd ben jij aan digitale hulpmiddelen? Ontdek het hier in een test van De Standaard.
(mr)
23 maart 2017Een gemorste koffie, een regenbui of een onoplettendheid op het toilet. Voor je het weet, gaat je gsm kapot. Hoe kan je waterschade toch herstellen?
Volgens dr. Dan Siegel, professor psychiatrie aan de universiteit van Californië, is het gebruik van een tablet of smartphone in bed bijzonder schadelijk.
In Duitsland werken vakbonden en wetgevers samen aan een wet die het recht op onbereikbaarheid garandeert. Jawel, je leest het goed ...
Veel mensen vinden het moeilijk om af te kicken van hun job. En toch is dat nodig als je echt meerwaarde wil halen uit je vakantie en écht wil ontspannen.
Elektronisch communiceren blijkt slecht voor onze gewrichten. De WhatsApp-vinger is daarbij het modernste kwaaltje. 'De wat?' zegt u ...
Smartphones overheersen meer en meer ons leven. Maar vanaf wanneer ben je nu eigenlijk gewoon goed bereikbaar en wanneer ben je verslaafd?
Laura en Siebe studeerden allebei toegepaste economische wetenschappen en kozen daarna voor een carrière in consulting bij Deloitte. Bijleren en jezelf verder ontwikkelen staan daarin centraal. Tegenover al hun inzet staan mooie beloningen.
Cathérine en Khalid gaan de uitdaging van Günter aan om een technische storing bij een bus op te lossen. Challenge Accepted!
De sector van bank en verzekeringen is de sector waar het geld zit. Maar vertaalt zich dat ook in riante lonen voor wie hierin aan de slag is?