Waarom vind ik moeilijk een job?
Vorige

1 van 203

Volgende
Volgend artikel:

‘Ghosting’ op arbeidsmarkt neemt toe: de cijfers

5 redenen waarom jij geen werk vindt ... en een ander wél

Ondanks verwoede pogingen slaag je er maar niet om een geschikte baan te vinden. Hoe komt het toch dat anderen zonder problemen aan een job lijken te geraken, maar jij niet? Jobat weet misschien wel waarom…
#

Vijf redenen waarom een ander erin slaagt werk te vinden en jij niet:

1. Je cv is saai

Je cv updaten houdt meer in dan alleen maar je recentste functie toevoegen. Laat je cv aan minstens drie mensen lezen en vraag hen wat ze er al dan niet goed aan vinden. Zorg ervoor dat je cv meer is dan alleen maar opsommingen. Wees zo specifiek mogelijk en laat aan de hand van duidelijke onderverdelingen zien dat je creatief, proactief, een teamspeler etc. bent. Besteed ook aandacht aan de vormgeving van je cv, zo weten werkgevers dat je details belangrijk vindt.

2. Je zoekt naar de verkeerde job

Als je een al een tijdje op zoek bent naar job, moet je je misschien eens afvragen of de job die je zoekt wel zo geschikt is. Misschien heb je een masterdiploma en zoek je specifiek naar jobs met dat diploma, maar klinken ze jou steevast te saai? Vooraleer nog meer tijd te verspillen aan je werkzoektocht, neem een stap terug en denk eens goed na over wat je precies écht wilt doen op professioneel vlak. Eens je dat uitgedokterd hebt, geraak je vanzelf weer gemotiveerd.

3. Je solliciteert alleen maar online

Je kan via verschillende kanalen zoeken naar werk, het internet is daar slechts één van. Toegegeven, het aanbod op het internet is zeer groot, maar toch kan het vruchten afwerpen om eens andere horizonten te verkennen. Heb je al eens gedacht om naar een belangrijk event specifiek over jouw sector te gaan om er te netwerken met (toekomstige) collega’s?

4. Niemand weet dat je op zoek bent naar een job

Het is belangrijk dat iedereen in je omgeving weet dat je op zoek bent naar een job, je weet immers nooit dat het je misschien iets kan opleveren. Nog beter, wees er heel specifiek over, zo kunnen je contacten je beter helpen. Vertel mensen naar welke functies je precies op zoek bent en vraag hen of ze jou op de hoogte kunnen houden als ze iets geschikts tegenkomen.

5. Je hebt een slechte reputatie op social media

We hoeven je niet meer te vertellen dat werkgevers kandidaten uitgebreid googlen alvorens ze uit te nodigen voor een gesprek. Zorg er daarom voor dat je een goede reputatie hebt op het internet. Aanstootgevende foto’s of brutale opmerkingen over je ex-werkgever zijn bijgevolg uit den boze.

(nm) – Bron: Blog.brazencareerist.com 

22 mei 2012
Anderen bekeken ook