Bazen
Vorige

1 van 505

Volgende
Volgend artikel:

Hoe vaak presteer jij overuren?

5 redenen waarom de baas jou haat

Niet iedereen heeft een goede relatie met zijn baas. Een meningsverschil of zelfs gewoon een simpel misverstand kan er al voor zorgen dat je baas zich tegen je keert. Daarom, erg belangrijk om weten … Welke vijf redenen wijzen erop dat de baas jou eigenlijk haat?
#

1. Je kan niet zelfstandig werken

Als je iedere keer aan je baas moet gaan vragen of hij het goed vindt dat je bepaalde zaken zus of zo doet, zal hij langzaamaan beginnen twijfelen aan jouw zelfstandigheid. Het is normaal dat je in een nieuwe job eerst bepaalde zaken aftoetst bij je baas, maar na een aantal maanden zou je toch zelfstandig moeten kunnen werken. Als je echt over specifieke dingen twijfelt, kan je beter eens bij je collega’s checken in plaats van je baas steeds lastig te vallen.

2. Je bent een concurrent

Het kan best zijn dat jouw baas je als een bedreiging beschouwt. Als je collega’s of andere leidinggevenden je vaak ophemelen, is het mogelijk dat jouw rechtstreekse baas vreest dat je zijn job stiekem zal inpalmen. Door een sterk profiel op te bouwen binnen in een bedrijf wordt de kans immers kleiner dat je in de toekomst wordt afgedankt.

3. Je weet niet wat je baas van je verwacht

Je baas kan zich serieus ergeren als blijkt dat jij bepaalde zaken niet doet, ook al had je hem beloofd van wel. Alleen als jij jouw doelstellingen hebt bereikt, kan jouw baas de zijne realiseren. Je manager is dus in zekere zin afhankelijk van jou. Soms hangt zelfs zijn reputatie af van jouw prestaties. Jouw fouten kunnen bijgevolg de geloofwaardigheid van je baas serieus kelderen. Zolang dit bij één keer blijft, zal je baas je wellicht niets kwalijk nemen. Maar probeer er geen gewoonte van te maken … Communiceer daarom vooraf duidelijk met je baas over de verwachtingen die hij/zij van je heeft. Zo krijgen misverstanden en irritaties geen kans.

4. Jullie zijn tegenpolen

Jouw baas en jij zijn absolute uitersten. Jullie meningen verschillen steeds van elkaar, waardoor het regelmatig op kantoor tot discussies komt. Je hoeft je helemaal niet in te houden en bepaalde ideeën voor jezelf te houden waarvan je weet dat je baas ze toch niet kan appreciëren. Maar probeer ook niet altijd tegendraads te doen, gewoon omdat je baas jouw mening niet altijd deelt. Leg je bij zijn beslissingen neer en besef dat hij of zij wellicht ook gewoon het beste voorheeft met het bedrijf.

5. Je lost de verwachtingen niet in

Tijdens je sollicitatiegesprek heb je lichtjes overdreven over jouw kunnen. Je hebt bepaalde verwachtingen bij je baas gecreëerd, die je, nu je aangenomen bent, eigenlijk niet kunt waarmaken. Omdat je jezelf anders hebt voorgesteld dan je werkelijk bent, geraakt je baas gefrustreerd omdat hij/zij bepaalde verwachtingen van je had die je niet kan inlossen. Wees in een sollicitatiegesprek daarom best lovend over jezelf, maar overdrijf niet. Kunnen toegeven dat je bepaalde zaken (nog) niet kunt, wordt vaak evenzeer geapprecieerd.

(nm) – Bron: Simonstapleton.com 

18 december 2012

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook