Zo ziet een lunch er in het buitenland uit
Je boterhammen met choco, confituur of preparé even beu? Ga ten rade bij andere landen om je lunch een internationale twist te geven.
Een (gezonde) lunchpauze nemen is belangrijk en goed voor je productiviteit. Neem je een te zware lunch dan riskeer je wel een middagdip, maar het is nog altijd beter dan je lunchpauze over te slaan. We geven daarom graag tips over hoe je gezonde, lekkere en leuke gerechten kunt maken. Zo zijn jar-lunches helemaal in. Je kon eerder al enkele recepten ontdekken voor salads-in-a-jar, maar voor mensen die al die salades even beu zijn en voor wie het eens wat hartiger mag, hebben we nu ook een dosis inspiratie.
Of het nu ochtend, middag of avond is, een ei smaakt altijd en zit boordevol proteïnen. Voeg enkele groentjes toe zoals kerstomaatjes, paprika en champignons om ook voldoende vezels binnen te krijgen. Smakelijk!
Bron: Food in jars | © foto: Livestrong
Een échte Mexicaanse burrito met zure room? Héél erg lekker maar niet echt gezond. Deze burrito-in-a-jar is dat gelukkig wel. Vervang de rijst door quinoa, de zure room door Griekse yoghurt en kies voor stukjes kip. Vul je glazen pot met alle ingrediënten en voeg je favoriete groenten toe. Klaar!
Bron: Strictly Delicious | © foto: Simplemost
Hoe vaak je het ook probeert, je zelfgemaakte sushi ziet er nooit zo mooi uit als in een Japans restaurant. Geen zorgen! Voor deze ‘deconstructed sushi’ doe je al je lievelingsingrediënten gewoon in één pot, zonder er een echt kunstwerkje van te maken. Zorg wel dat je je lunch koel bewaart.
Bron: krista and jess | © foto: Spoon University
Gek op lasagne? Dan is deze variant ongetwijfeld helemaal je ding. Wat heb je nodig? Deegwaren, kaas (mozzarella en/of ricotta) en tomatensaus of bolognesesaus. Vul de pot laag per laag en werk af met geraspte kaas. Nog even laten bakken in de oven en je kunt genieten van een heerlijke lasagne.
Bron: The Food in My Beard | © foto: Simplemost
Wat je zelf doet, doe je meestal beter. En dat is ook zo in de keuken. Ben je geen fan van de soep in de kantine? Dan neem je toch gewoon zelf je soep mee? Deze noedelsoep is makkelijk en snel te bereiden. Vul de pot thuis met noedels, fijngesneden groentjes en flink wat kruiden. Het enige wat je dan op het werk nog moet doen is tijdens de lunch je glazen pot vullen met kokend water. Even laten trekken… en klaar! Soep maken was nog nooit zo simpel.
Bron: Veggie Belly | © foto: 15gram
(dt/em)
2 oktober 2018Je boterhammen met choco, confituur of preparé even beu? Ga ten rade bij andere landen om je lunch een internationale twist te geven.
Een half uurtje je bureau verlaten, maakt je een pak productiever. Daarom geeft Jobat je 7 tips voor de perfecte lunchpauze. Smakelijk!
Dankzij deze 9 tips moet je niet langer kiezen tussen je bed en vroeg opstaan, maar kan je toch lekker ontspannen én uitgeslapen naar je werk vertrekken.
’s Morgens geen tijd om brood te smeren, laat staan een salade te maken? Dan doe je dat toch gewoon ’s avonds! Deze 5 meeneemlunches zijn meteen klaar.
Enkele tips voor een snelle, gevarieerde en smakelijke zelfbereide lunch, omdat het niet elke dag botherhammen met choco moeten zijn.
Vind je die middagpauze tijdverspilling? Vind je je collega’s te saai om mee te lunchen? Opgelet!
’s Ochtends geen tijd om gevarieerde salades of ingewikkelde wraps te maken? Deze 3 lunches maak je ’s avonds klaar! Wedden dat je collega’s jaloers zijn?
Gemotiveerd raken in en voor je werk, blijkt niet zo vanzelfsprekend. Een van de verklaringen hiervoor is dat er diverse vormen van motivatie zijn die niet allemaal even goed zijn.
Wat zijn de pijn- en werkpunten rond werken in de zorg?