Thuiswerken met kinderen tijdens de Coronacrisis: 10 tips
Thuiswerken terwijl (kleine) kinderen je aandacht opeisen, is weliswaar niet evident. Daarom deze praktische tips...
Van Studio Brussel tot Radio 2 en van één tot Canvas. Qua doelgroep etaleert Siska Schoeters op tv en radio een spreidstand waar tennisster Kim Clijsters jaloers op zou zijn. Haar vrij directe communicatiestijl en humor maken haar populair bij een groot publiek. Voor het nieuwe tv-programma ‘De wonderjaren’ gaat ze binnenkort op bezoek bij interessante gezinnen. Als mama van een groot gezin kwam ze, in samenwerking met een modelabel, intussen ook al met haar eigen kinderkledingcollectie.
Trouw aan haar werkgever is Siska wel. Ze startte op haar 21e bij Studio Brussel. Maar het statuut evolueerde. Sinds zowat een jaar werkt ze niet langer in vaste loondienst, maar is ze als zelfstandige werkzaam bij diverse broodheren: van Radio2 (als presentatrice van onder andere ‘De Madammen’) tot Woestijnvis (als side-kick voor De ideale wereld). “Voortaan beslis ik zelf wanneer ik verlof neem”, klonk het toen ze zelfstandige werd.
Volg de Instagram-pagina van Siska Schoeters en je ziet geen gepolijste glamourfoto’s, maar het leven zoals het is. Met kids die op vakantie veel te vroeg uit de veren zijn tot een man met rugproblemen. Siska is outspoken. Dat stoot sommigen tegen de borst, al neemt ze dat erbij. “Als je me niet moet: fair enough. Niks ergers dan een grijze muis”, zegt ze daarover.
Ze komt erg goedlachs over, maar erkent ook haar minder positieve eigenschappen. “Ik ben ongeduldig, perfectionistisch, opvliegend en zelfs lichtjes labiel”, klonk het tijdens een interview op MNM.
Een mediacarrière, een man (haar vriend Thomas De Soete) en vier koters in huis, daar komt per definitie teamwork bij kijken. Ook binnen de job. In haar recente radioprogramma ‘De vijver van Siska’ werd Tomas ingeschakeld als maître d’hôtel en mocht hij langskomen met de koffiekoeken. De opnames vonden overigens plaats op de vijver/grond die ze allebei vijf jaar geleden hebben gekocht. Die vijver dook overigens ook al op in ‘Fiskepark’, de fictieserie rond Tomas De Soete, waarin Siska een rolletje had.
Ook voor de administratieve kanten van haar job, zoals het opmaken en verwerken van facturen doet ze een beroep op anderen. Daar is ze zelf naar eigen zeggen veel te slordig voor.
Na maanden hard werken is het per definitie tijd voor enkele weken vakantie met het gezin. En eerder dit jaar drukte ze ook al op pauze door helemaal alleen naar Portugal te trekken. “Ik was op zoek naar complete rust, dus ben ik uit mijn comfortzone getreden”, vertelde ze daarover aan haar collega’s van Radio2.
Intussen ervaart ze naar eigen zeggen ook tijdens haar werkperiode meer persoonlijke rust. “Ik voel me niet langer schuldig als ik geen acht uur op een dag heb gewerkt, ook al is al het werk gedaan.”
(William Visterin)
13 augustus 2020Thuiswerken terwijl (kleine) kinderen je aandacht opeisen, is weliswaar niet evident. Daarom deze praktische tips...
Radiopresentator Tomas De Soete werkt al sinds z’n stage bij Studio Brussel. Solliciteren heeft hij met andere woorden nooit gedaan. Kortom: een echte geluksvogel!
Een bekend freelancer is Siska Schoeters, die onder meer werkt voor Radio 2 (De Madammen) en Canvas (De Ideale Wereld), maar niet als klassieke werknemer.
Het beste wat je carrière kan overkomen is kinderen krijgen, vindt Elsbeth Teeling in haar boek ‘Mom You Can’.
Heb je op het einde van de dag geen energie meer om te genieten, dan is het hoog tijd om te werken aan een fitter en vitaler leven!
In de reeks ‘De man van’ gaat Jobat op zoek naar de man achter een bekende vrouw. Tomas De Soete ‘Staat Op!’ en Siska Schoeters ‘Zet’m Op’ voor Studio Brussel. Quality time is door het uitzendschema echter schaars voor het radiokoppel.
Emoties op de werkvloer: van gezondheid en motivatie tot teamwork en communicatie. Deze zes aanbevelingen zijn het onthouden waard.
De meeste ouders stonden toen je klein was al klaar met advies op maat, maar ook met enkele basisadviezen die je levenslang in je rugzak kan stoppen.
We werken steeds vaker van thuis. Maar wat zijn de regels? Hoe ben je minstens even productief als op je werk? En wat met ergonomie én je gezondheid?