Gezond avondeten? Deze diners maak je op voorhand
Deze maaltijden kun je perfect de avond op voorhand maken.
Sandra Bekkari was midden dertig als ze aan de Open Universiteit een aantal opleidingen rond voedingsleer volgde. Daarvoor had ze zo’n tien jaar lang een sport- en wellnesscentrum in Oostende. Maar al lang vóór het succes van haar boek ‘Nooit meer diëten’ bracht Bekkari al kookboeken uit en gaf ze voedingsadvies. Het is dus een kwestie van lang aan de weg timmeren. “Ik ben ook wel iemand die gaat voor haar dromen. Ik zet ook door, zonder excuses te gebruiken als iets niet lukt”, zo vertelt ze daar zelf over.
Bekkari ontwikkelde haar eigen Sana-methode om mensen stap voor stap te begeleiden naar een gezonder eetpatroon, zonder belerend over te komen. Vandaag werkt ze met een netwerk van 35 voedingsdeskundigen en diëtisten. “Aandacht geven aan goede voeding is een vorm van zelfliefde”, vindt ze. Maar het moet ook wel lekker en haalbaar zijn.
Met boeken als ‘Fast Food’ richt ze zich op recepten, die niet te veel tijd in beslag nemen. Het recente kookboek ‘Good food voor kleine en grote superhelden’ is dan weer bedoeld voor kankerpatiëntjes, die een heel streng dieet moeten volgen. Zij krijgen dit boek gratis.
De Facebook-groep ‘Nooit meer diëten’ telt ruim 110.00 leden en Sandra is (mede-)moderator. Je vindt er enthousiastelingen die met haar recepten aan de slag gaan met de nodige foto's en getuigenissen. Maar ook offline is Bekkari al jarenlang on the road via lezingen en signeersessies. Elke ontmoeting, handtekening of speech zorgen voor extra live touchpoints.
Ook al doe je je job graag, dan nog is continu bezig blijven niet goed. “Onze hersenen zijn een soort spier, en spieren werken het best wanneer inspanning en ontspanning elkaar afwisselen”, vertelde Bekkari onlangs zelf. En dus deed ze het de voorbije jaren (een beetje) rustiger aan. Dat haar kookprogramma op VTM wegviel, bleek in dat opzicht ook geen ramp.
Naar het boek ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe spreekt Bekkari over de happy-attack. Hiermee beschrijft ze een moment dat je blij maakt zoals een gezellig etentje of een boek lezen. “Als je zo’n moment extra aandacht geeft, focus je op het positieve”, vertelde ze recent aan de VRT.
“We hebben echt heel veel invloed op onze gevoelens. Zo ergerde ik mij vaak aan de files, maar nu probeer ik die tijd in de auto nuttig te besteden, bijvoorbeeld door al eens naar podcasts te luisteren.”
(William Visterin) - Bron: MARK Magazine
Deze maaltijden kun je perfect de avond op voorhand maken.
Australische onderzoekers toonden aan dat er een sterke discriminatie bestaat tegenover zwaarlijvige mensen tijdens selectieprocedures ...
Richard Branson, JK Rowling, Oprah Winfrey … Waarom willen we ons met succesvolle Amerikanen vergelijken als er ook bij ons inspirerende mensen rondlopen?
Omdat niemand van overtollige kilo's houdt, kunnen de volgende tips misschien wel handig van pas komen voor iedereen die aan zijn bureau gekluisterd zit.
Slechts 29,8% van de Belgische werknemers geven aan genoeg te bewegen. Mannen (33%) doen het iets beter dan vrouwen (25,5%).
Het belang van een goed ontbijt om goed aan je dag te beginnen, werd al vaker benadrukt. Maar ook de lunch verdient extra aandacht.
FEIT: België scoort bij de besten als het aankomt op het regelen van de jaarlijkse vakantie. Benieuwd naar wat de cijfers zeggen?
Hoe veerkrachtiger je geest, des te meer kans dat je je goed voelt. Tim Vermeire is wellbeingexpert en peopledata-analyst bij HR-dienstverlener Attentia. Zelfcontrole en -sturing vindt hij een belangrijke eigenschap.
Het modewoord van het jaar: work-lifebalans. Iedereen wil een perfect evenwicht vinden tussen werk en gezin. Maar daar slaagt lang niet iedereen in.