Hoe maak je online werk van je merk? 'Elke tweet is een 2.0-sticker op je achterruit'
Gekke bekken trekken op een militaire begraafplaats: één foto op Facebook volstond. De Amerikaanse Lindsey Stone kreeg tienduizenden haatmails ...
Authenticiteit duikt als eigenschap wel vaker op in deze rubriek, maar Jens Dendoncker is authenticiteit in het kwadraat. Geen gladgestreken en strak getrainde adonis op televisie, wel een gezellige en enthousiaste ‘dikkerd’ van om en bij de honderd kilogram.
Eentje die in een mum van tijd Vlaanderens favoriete knuffelbeer werd en houdt van lekkere tussendoortjes. Sneukelen, zoals hij het noemt. “Minstens één keer per week heb ik een moment van zwakte. Dan sla ik vier boterkoeken, twee roze donuts en een liter cola in.”
“Als ik morgen stop met programma’s maken, zullen mensen dat hooguit jammer vinden, maar niemand gaat mij echt missen”, stelt hij. “De mensen die de rekken vullen, in de ziekenhuizen werken, het vuilnis ophalen en met de bus blijven rijden, die doen de boel draaien.”
Lees ook: Hoe leer je relativeren?
Tijdens de lockdown maakte Dendoncker met zijn vriendin Lauren Versnick grappige filmpjes vanuit hun kot. Je zou haast vergeten dat hij eigenlijk comedian is.
Hij won enkele comedyprijzen en kwam met zijn eerste soloprogramma ‘Bang van Dendoncker’. Nadien werd hij presentator van het internationaal gelouterde tv-programma ‘Hoe zal ik het zeggen?’, waarmee hij echt doorbrak. Sindsdien is hij niet meer van het scherm weg te slaan en zetelt hij in allerhande tv-jury’s, zoals in ‘The Masked Singer’.
Klinkt dit als glamour en glitter? Think again. Zelfs de rode loper is een gevaar voor Dendoncker, want al die flitsende fototoestellen kunnen bij hem een epilepsieaanval uitlokken. Iets om rekening mee te houden. “Ik mag sowieso niet zelf rijden, maar in de auto zal ik altijd achteraan gaan zitten, zodat ik tijdens een aanval niet op de bestuurder of versnellingspook val”, vertelt hij daar zelf over.
Ook wil hij altijd volk in de buurt. “Er is altijd een kans dat je niet uit een aanval geraakt, dat ik me verwond of niet kan ademen.”
Mentale kwetsbaarheid is hem niet onbekend. Van zijn zestiende tot nu volgde hij nagenoeg altijd therapie. “Het is een deugddoend idee dat een professional me af en toe in perspectief kan zetten.” Met zijn achtergrond neemt hij ook enthousiast de rol van ambassadeur op zich.
Zo werd hij ambassadeur van de Epilepsie Liga. En recent ook ambassadeur van Rode Neuzen Dag, die aandacht vraagt voor de weerbaarheid van jongeren. “Het is belangrijk om er voor jongeren te zijn, zeker in een jaar waarin door corona veel op losse schroeven komt te staan”, zo klonk het in zijn aankondigingsfilmpje.
(William Visterin) - Bron: MARK Magazine
Gekke bekken trekken op een militaire begraafplaats: één foto op Facebook volstond. De Amerikaanse Lindsey Stone kreeg tienduizenden haatmails ...
Blijft het ’s nachts in je hoofd maar malen? Dan moet je misschien wat meer relativeren. Het kan je heel wat slapeloze nachten besparen.
Mensen die niet in één maar in meerdere dingen uitblinken, worden ook wel eens polymaten genoemd. Denk maar aan Leonardo da Vinci...
Mensen die op jonge leeftijd geconfronteerd worden met psychische problemen verdienen later tot 30 procent minder dan andere mensen, zo blijkt.
Meer dan 300.000 Belgen leven met een niet-aangeboren hersenletsel. Helemaal herstellen ligt niet voor de hand.
Tom Waes is niet meer weg te denken van het tv-scherm, maar wat kan jij van hem leren voor jouw carrière?
Social Seeder, het Gentse onlineplatform voor socialmedia-ambassadeurs, krijgt van privé-investeerders 500.000 euro om verder te groeien.
Welke factoren beïnvloeden ons geluk? En niet onbelangrijk: hoe kun je die zelf in de juiste richting duwen? Alle beetjes helpen … en ook deze tips.
Het vermogen van Philippe Geubels is over de drempel van het miljoen gesprongen. Een hele prestatie.