Werken in het buitenland
Vorige

1 van 112

Volgende
Volgend artikel:

Welke steden zijn het meest geschikt voor afstandswerk?

40.000 euro per jaar, maar geen evidente job

Dat een topmodel of voetballer goed hun boterham verdienen, weten we allemaal. Wij gingen op zoek naar 5 goedbetaalde jobs die minder voor de hand liggen.
#

1. Senior accountant

Het basisloon van een accountant is al dik oké, maar vooral de groeimogelijkheden zijn enorm. Senior accountants verdienen in zowat alle sectoren meer dan 40.000 euro per jaar. En daar stopt het niet: velen promoveren na enkele jaren naar accounting manager, controller of zelfs CFO.

2. Privésoldaat in Irak of Afghanistan

Gaan strijden in een godvergeten gat is voor velen wel degelijk een jongensdroom. Dat je als soldaat een aardige duit verdient, zal er ook wel niet vreemd aan zijn. Privésoldaten gaan nog een stapje verder: zij staan los van het leger en moeten de gevaarlijkste klusjes oplossen. Als menselijk schild verdien je zo ongeveer 7.500 euro per maand.

3. Werken op een olieboorplatform

Een “roughneck” – zo heet de job officieel – moet kapotte onderdelen van de boor of de pijpleiding herstellen. Hij werkt op de plaats waar de boor in de zeebodem verdwijnt. Het is er zo luidruchtig, dat je er alleen met gebaren kan communiceren. Het loon is dus navenant.

4. Veiligheidsprofessionals

Veiligheid in de breedste zin: van veilige of ergonomische werkomstandigheden ontwerpen tot het inspecteren van machines die de luchtkwaliteit controleren. Voor de meeste jobs heb je een bachelor diploma nodig. Een goede investering, want binnen 10 jaar zijn er naar verwachting dubbel zoveel veiligheidsprofessionals nodig.

5. Piloot van een sproeivliegtuig

Wie droomt er als kleine jongen nu niet van om piloot te worden? Maar een sproeivliegtuig besturen, is niet de meest voor de hand liggende job, goedbetaald is hij wel. Door de geringe hoogte en de aanwezigheid van heel wat obstakels zoals hoogspanningslijnen is het best ook wel een gevaarlijke job. En je ademt dagelijks chemicaliën in, niet te vergeten.

(mr) – Bron: hotjobs.yahoo.com / netto.tijd.be     

9 december 2010
Anderen bekeken ook