Valkuilen bij het rekruteren … Wat mag? Wat niet?
Zowel werkgever als sollicitant zijn bij een sollicitatie gebonden aan duidelijk omschreven rechten en plichten, al is er ook ruimte voor interpretatie.
Uit een enquête van Jobbird.com onder werkzoekenden blijkt dat voor 41 procent van hen de zoektocht naar werk al langer dan een jaar bezig is. Een groot deel van deze groep denkt dat ze niet worden uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken doordat ze gediscrimineerd worden op basis van hun leeftijd.
Van de ondervraagden is 29 procent al een half jaar tot een jaar op zoek naar werk, 20 procent is tussen drie tot zes maanden aan het zoeken en slechts 9 procent is minder dan drie maanden op zoek naar een job.
Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com, raadt overheid en werkzoekenden aan om meer te investeren in omscholing. 'De nadruk ligt nu nog te veel op terugkeren in het oude werkveld, omdat onterecht verwacht wordt dat daar de meeste kansen liggen. Veel functies zijn afgelopen tijd echter weg-geautomatiseerd, zoals bijvoorbeeld veel administratieve functies. Door de werkzoekende te laten omscholen in bijvoorbeeld ICT, techniek of zorg, vergroot je de kans op succes op de arbeidsmarkt enorm, met een motiverend effect tot gevolg.'
(nm) – Bron: Jobbird.com
10 januari 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Zowel werkgever als sollicitant zijn bij een sollicitatie gebonden aan duidelijk omschreven rechten en plichten, al is er ook ruimte voor interpretatie.
Je bent 50+, werkt al heel je leven bij hetzelfde bedrijf en krijgt te horen dat er geen plaats meer is. Na 30 jaar opnieuw op de arbeidsmarkt. Wat doe je?
Ruim 95 procent van de werkzoekenden neemt geen vakantie tijdens de zomer en stopt tijdens deze maanden dan ook niet met solliciteren.
Hoewel vrouwen meer last hebben van stress, brengen ze het er beter vanaf tijdens sollicitatiegesprekken dan mannen.
Je bent ambitieus, slim en werkt hard. Toch lukt het niet om die droomjob vast te krijgen. Misschien zondig je dan tegen een van deze ongeschreven regels.
Een onbelast centje bijverdienen was nog nooit zo eenvoudig. We zetten alle voor- en nadelen van de flexi-job op een rijtje.
In steeds meer bedrijven kan je als medewerker gebruikmaken van een mobiliteitsbudget. Maar door het wetgevend kader is de groeimarge nu beperkt.
Uit een recent onderzoek blijkt dat we steeds vaker onze vaste job, opleiding of pensioenuitkering combineren met een bijverdienste.
De sector van chemie en farma had nog nooit zoveel vacatures. Maar de meeste van die openstaande jobs zijn bestemd voor talent uit het TSO.