Raak je depressief van je werk? Drie tips!
Ben je erg ontevreden over je werk? Dan is het best een zware opgave om jezelf dagelijks naar je bureau te slepen. Hoe maak je er toch het beste van?
Werk en inkomen bepalen de mate waarin je je gelukkig voelt. Het is dan ook verontrustend dat in een rondvraag van Harris Interactive tussen 12 en 19 april 2010 bijna vier op de ten zegt gefrustreerd te zijn over zijn job. Bij 13 procent is dat zelfs in grote mate het geval.
Opvallend is dat het geluksniveau toeneemt met het loon. Met andere woorden: geld maakt gelukkig. Van wie jaarlijks minder dan 35.000 dollar opstrijkt, beweert maar 28 procent zich gelukkig te voelen. Bij grootverdieners met een jaarloon boven de 75.000 dollar ligt dat 10 procent hoger, met in totaal 38 procent die zich gelukkig voelt.
Het geluksniveau is de laatste jaren gedaald, van 35 procent gelukkigen in 2008 en 2009 tot 33 procent die zich in 2010 zegt gelukkig te voelen. Anderzijds piekeren mensen meer over hun financiële situatie. In 2008 lag daar 65 procent van wakker, een jaar later was dat 2 procent toegenomen. In 2010 maakt 66 procent zich zorgen over zijn financiën.
(ks)
26 mei 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Ben je erg ontevreden over je werk? Dan is het best een zware opgave om jezelf dagelijks naar je bureau te slepen. Hoe maak je er toch het beste van?
Moeite met keuzes maken? Aan de hand van deze zeven tips maak je komaf met je twijfel en neem je de juiste beslissing.
Als je op vakantie gaat, wil je het er goed van nemen. Maar hoe weet je of die prachtige vakantie je ook echt de boost gaat geven waar je naar verlangt?
Voor velen roept werken bij de overheid beelden op van regels en bureaucratie in plaats van flexibiliteit en creativiteit. Maar klopt dat ook?
Karen en Silke werken bij Beobank: “Een bank op mensenmaat, hier mag je écht jezelf zijn.”
Hoe evolueren de rol van een supply chain director, de benodigde vaardigheden, supply chain management én het salaris?
Ook de agrarische sector springt volop mee op de kar van de digitalisering. Landbouwexpert Arvesta is op dit vlak een voorloper.
Ons land telt 161.465 verkopers of winkelmedewerkers. Daarmee is verkoop qua functie het op één na meest voorkomende beroep in ons land.
"Als ik wil roken, moet ik langs de prikklok. Mag mijn baas die pauzes zomaar aftrekken van mijn werkuren?"