Raak je depressief van je werk? Drie tips!
Ben je erg ontevreden over je werk? Dan is het best een zware opgave om jezelf dagelijks naar je bureau te slepen. Hoe maak je er toch het beste van?
Werk en inkomen bepalen de mate waarin je je gelukkig voelt. Het is dan ook verontrustend dat in een rondvraag van Harris Interactive tussen 12 en 19 april 2010 bijna vier op de ten zegt gefrustreerd te zijn over zijn job. Bij 13 procent is dat zelfs in grote mate het geval.
Opvallend is dat het geluksniveau toeneemt met het loon. Met andere woorden: geld maakt gelukkig. Van wie jaarlijks minder dan 35.000 dollar opstrijkt, beweert maar 28 procent zich gelukkig te voelen. Bij grootverdieners met een jaarloon boven de 75.000 dollar ligt dat 10 procent hoger, met in totaal 38 procent die zich gelukkig voelt.
Het geluksniveau is de laatste jaren gedaald, van 35 procent gelukkigen in 2008 en 2009 tot 33 procent die zich in 2010 zegt gelukkig te voelen. Anderzijds piekeren mensen meer over hun financiële situatie. In 2008 lag daar 65 procent van wakker, een jaar later was dat 2 procent toegenomen. In 2010 maakt 66 procent zich zorgen over zijn financiën.
(ks)
26 mei 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Ben je erg ontevreden over je werk? Dan is het best een zware opgave om jezelf dagelijks naar je bureau te slepen. Hoe maak je er toch het beste van?
Op het werk kun je je soms ergeren. Even ventileren kan de druk dan verlichten, maar pas op: te veel klagen is nefast voor je carrière!
In welke jobs wordt het vaakst een scheve schaats gereden?
Stress blijft een wederkerend probleem op de werkvloer. Hoe gaat jouw bedrijf om met stress? En staat je baas open voor oplossingen?
Hoor jij bij de helft van de Vlaamse werknemers die aan het einde van het jaar met een klein eindejaarscadeautje naar huis gaat?
Je wil een centje bijverdienen terwijl je aan het studeren bent. Hoeveel mag je verdienen zonder dat je belastingen of sociale bijdragen moet betalen?
Als geld écht gelukkig maakt, dan moeten deze 10 mensen wel extreem gelukkig zijn. Reden: volgens Forbes zijn het momenteel de 10 rijkste mensen ter wereld.
Werkgevers zetten al langer sterk in op training on-the-job. Maar opleidingen worden in ijltempo meer digitaal en geautomatiseerd.
Dankzij Cederic en zijn team hebben Gentenaren en bezoekers het nooit te warm of te koud in de 110 themagebouwen van de stad. “De blik achter de schermen, de sfeer en de goede werk-privébalans maken dit een heel toffe job.”