Eerste en laatste drie minuten bepalen je sollicitatiesucces
Een sollicitatiegesprek neemt al gauw een uur in beslag. Maar het zijn de eerste en de laatste drie minuten die bepalen of je uiteindelijk de job krijgt.
Daniel Jelski, professor aan de New Paltz School of Science & Engineering in New York, is ervan overtuigd dat hij de toekomst niet kan voorspellen. Toch heeft hij drie soorten wetten inzake de ‘toekomstige werkgelegenheid’ uitgewerkt.
Vandaag doen computer steeds meer het werk dat vroeger enkel door mensen werd uitgevoerd. Voorbeeld: auto’s worden nu eerder ‘geprogrammeerd’ dan ontworpen. De elektrotechnische sector is een mooi voorbeeld waar deze wet steeds meer bij komt kijken.
Men zal steeds meer worden betaald voor specifieke kennis in plaats van voor opleiding. Sectoren worden competitiever, waardoor oudere en minder getalenteerde werknemers aan de zijlijn zullen belanden. Vooral jobs waarbij empathisch vermogen een rol speelt, worden erg belangrijk: begeleiders (zoals psychologen, financiële adviseurs, diëtisten), verkopers, managers etc.
Freelancers zijn goedkoper dan een voltijdse medewerker. Werknemers zullen dus steeds minder kans hebben op een vaste baan. Dit is een wereldwijd alsmaar groeiende trend.
Kortom, vandaag moeten jongeren een unieke set van vaardigheden ontwikkelen ter voorbereiding op de arbeidsmarkt van morgen. Vaardigheden die meer inhouden dan enkel opleiding.
(nm) – Express.be
29 juni 2012Een sollicitatiegesprek neemt al gauw een uur in beslag. Maar het zijn de eerste en de laatste drie minuten die bepalen of je uiteindelijk de job krijgt.
Jonge werknemers hebben meer vertrouwen in de Belgische economie dan hun oudere collega's. Dat blijkt uit de Jobat Employment Monitor.
Crisis of niet, werknemers met talent blijven gewild. Het komt er dus op aan om je eigen talenten aan te scherpen en ten volle uit te spelen. Hoe?
We vroegen een 23-jarige verhuizer naar zijn jobinhoud en hoeveel hij daarmee maandelijks verdient...
46% van de werknemers meldt zich niet ziek uit angst om collega’s teleur te stellen. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek over ziekmeldgedrag.
80% van de Belgische werkgevers ondervindt moeilijkheden bij het invullen van hun vacatures. Het tekort maakt kandidaten ook kieskeurig...
Wat doet duurzaamheid met de job bij de bank? “Onze rol wordt veel rijker.”
Naar je werkgever stappen en om loonopslag vragen, is niet evident. Geen wonder dat 6 op de 10 Belgen het nog nooit heeft aangedurfd...
Of je werkgever verplicht is (een deel van) de kosten verbonden aan je woon-werkverkeer ten laste te nemen, hangt af van de wijze waarop je je verplaatst.