1 op 10 slaapt écht tijdens (bedrijfs)presentaties
Eén op de tien werknemers geeft toe al eens in slaap gevallen te zijn tijdens een presentatie op het werk. Dat blijkt uit onderzoek bij kantoormedewerkers.
Prezi biedt vooral niet te onderschatten troeven wanneer je visueel en creatief sterk uit de hoek wil komen met je presentatie. En dat is nu net het punt waarmee je het verschil kan maken. Vele PowerPoint presentaties zijn gewoon ronduit saai.
Als je Prezi nog niet gebruikt, volgen hier alvast 3 sterke redenen om je volgende presentatie een make-over te geven.
Bij PowerPoint hebben we al te vaak de neiging om te hervallen in saaie opsommingen met bullet points. Hier maakt Prezi het verschil, je creëert namelijk een verhaal en stippelt daarbij het pad uit dat je wilt bewandelen.
Niet alleen is dit veel creatiever maar je zorgt meteen voor meer structuur in je boodschap. Verbanden en connecties tussen onderwerpen worden meteen duidelijk én visueel.
Prezi dwingt je om creatief na te denken over je presentatie. De manier waarop een Prezi eruit ziet, wordt wel eens vergeleken met een Mindmap doordat je in een Prezi heel visueel door de informatie geleid wordt.
Prezi stimuleert het rechterbrein en dus de creativiteit van zowel jezelf als van je publiek.
Waarschijnlijk is dit één van de belangrijkste argumenten om met Prezi aan de slag te gaan. Wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Tilburg heeft namelijk uitgewezen dat leerlingen bepaalde informatie beter konden onthouden met Prezi dan wanneer diezelfde info werd gebracht met PowerPoint. Ze konden niet alleen meer onthouden direct na de presentatie, maar ook tot 3 weken daarna bleef de inhoud langer hangen.
Mag je PowerPoint nu gewoon in de prullenbak? Zeker niet. Het is en blijft een prima tool om je presentatie mee te ondersteunen. Maar Prezi is zeker een waardig alternatief. Wanneer je op een creatieve manier wil omgaan met data, grafieken en beelden en je flexibel wil kunnen inspelen op reacties van het publiek, dan is Prezi de betere keuze.
In onderstaande video verduidelijkt presentatiecoach Harald Van Beeck de sterktes, maar ook de valkuilen van Prezi.
(lb) - Meer info: www.expertacademy.be
Eén op de tien werknemers geeft toe al eens in slaap gevallen te zijn tijdens een presentatie op het werk. Dat blijkt uit onderzoek bij kantoormedewerkers.
Een goede voorbereiding, een vlotte presentatie én een degelijke follow-up blijken makkelijker gezegd dan gedaan. Enkele tips om je op weg te helpen.
Komieken staan regelmatig op een podium en weten hun verhaal te brengen voor een divers publiek. Ze zijn dan ook experten als het op presenteren aankomt.
Of het nu een belangrijke presentatie is voor de board, een sales pitch of een informeel woordje aan het begin van een receptie: 9 kostbare tips!
Breekt het angstzweet je uit als je het woord moet nemen voor een publiek? Raadpleeg dan het boek ‘Yes I can - Speechen als Obama’ van Carl Van de Velde.
"Al tijdens de eerste presentatie merkte ik dat ik eigenlijk niet aan het opletten was. Niet dat de inhoud niet degelijk was, het was gewoon nogal saai."
De opening is één van de belangrijkste onderdelen van een presentatie. Grijp je de aandacht van het publiek of raak je ze voorgoed kwijt?
Wie nog wettelijke vakantiedagen over heeft, plant best zo snel mogelijk zijn vakantie om deze dagen niet te verliezen!
Na je bevalling wil je tijd doorbrengen met je baby. Daarvoor dient het moederschapsverlof.