9 must do's als je miljonair wil worden
Het blijft voor de meeste mensen een droom, om ooit miljonair te worden. Maar dromen kunnen natuurlijk ook uitkomen.
Je beseft het misschien niet, maar in je leven ben je meermaals op weg richting de miljonairsclub. Misschien speel je wekelijks mee met de lotto, of heb je geïnvesteerd in een veelbelovend project? Dat zijn de meest logische manieren om je eigen kas te spijzen. Maar zelfs met een gewone job en een gemiddeld loon kun je die felbegeerde titel van miljonair op zak krijgen.
Nee, het zal zeker niet van de ene dag op de andere gebeuren. Sterker nog: de kans is bijzonder klein. Maar belangrijker is dat je uiteindelijk een miljoen op zak hebt, ook al duurt het enkele jaren. Het leven is al één grote race, maar als het gaat om de miljonairsberg, beklim je die best op je gemak. Stap voor stap, met deze drie handige tips.
Om tot een miljoen te komen, is het belangrijk om goed te weten wat je jaarlijks verdient, wat je precies uitgeeft, hoeveel je opzij kunt zetten en wanneer een investering echt loont. Pas als je het antwoord op die vragen kent, kun je je eerste stappen richting een miljoen zetten.
Stel dat je jaarlijks 50.000 euro netto verdient. Er zijn er maar weinigen die dat bedrag op hun rekening zien staan, maar het maakt het tellen wat makkelijker. Als je geen kosten hebt zoals huur, een lening, levensmiddelen … dan duurt het twintig jaar vooraleer je een miljoen bij elkaar hebt. Dat is lang. Maar er bestaan manieren om die termijn wat in te korten. Als je partner hetzelfde verdient, en jullie huis in de loop der jaren aan waarde wint, zou je binnen tien jaar een totaal vermogen van een miljoen euro kunnen hebben.
Hoe dat kan? Je hoeft geen miljoen euro op de bank hebben staan om miljonair te staan. Een miljonair is namelijk iemand met een nettowaarde van een miljoen euro of meer. Daaronder valt ook je huis, je fiets, je auto enzovoort. Op voorwaarde natuurlijk dat je geen schulden hebt, zoals een lening die je nog moet afbetalen. Wie weet ben je dus nu al miljonair, zonder het zelf te beseffen?
Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas
Wat doe je met het geld dat je maandelijks overhoudt nadat je alle kosten betaald hebt? Je hebt twee keuzes: je verbrast het aan feestjes en fancy diners die je nettowaarde niet helpen, of je zet het opzij. Miljonairs doen het laatste.
Sparen is niet eenvoudig, vandaag de dag levert een gewone spaarrekening je nog maar weinig op. Maar er bestaan tegenwoordig tal van manieren om te sparen zonder dat je het merkt. Zo kun je automatisch betalingen met de kaart naar boven laten afronden, om het wisselgeld te sparen op een aparte rekening. Doe je huiswerk en zoek uit wat de beste spaaropties zijn. Maar vergeet niet: sparen vraagt tijd, dus je moet een hele weg afleggen vooraleer je jezelf miljonair kunt noemen.
Lees ook… 5 tips om te kunnen sparen én genieten
Om te investeren, heb je kapitaal nodig. En om te investeren, dompel je je best onder in de aandelenmarkt om perfect te weten welke investeringen het waard zijn, en welke niet. Aandelen kopen houdt heel wat risico’s in, en als je niet voldoende kent van de markt, ben je al snel al je geld kwijt. Dat is wel het laatste wat je wilt.
Wil je liever niets riskeren? Ga dan aan de slag met de eerste twee tips. Sparen is nooit een slecht idee. Verspil je geld niet, zet het opzij en plan zorgvuldig je weg naar de miljonairsclub!
(dt/em)
17 november 2020Het blijft voor de meeste mensen een droom, om ooit miljonair te worden. Maar dromen kunnen natuurlijk ook uitkomen.
Als je deze 4 eigenschappen bezit en ze juist gebruikt, dan behoor je zelf misschien ooit tot de rijksten van de wereld.
Je kan geld verdienen door lang te studeren en een goede carrière uit te bouwen, maar dat gaat vaak traag... Wil je het graag sneller? Lees dan volgende tips...
"Geld maakt niet gelukkig"… Zij die het toch een kans willen geven, kiezen best de juiste job. Deze 8 beroepen kunnen je misschien wel miljonair maken!
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
Het vermogen van Philippe Geubels is over de drempel van het miljoen gesprongen. Een hele prestatie.
De stijging van het ziekteverzuim in ons land zet zich voort. In 2023 waren Belgische medewerkers bijna 10% van de werktijd afwezig door ziekte...
1 op de 3 Belgische werknemers was vorig jaar geen enkele dag afwezig op het werk wegens ziekte. Maar hoe zit het met de overige werknemers?
Hoe tevreden ben je met je huidige functie? Twijfel je soms of dit wel de job is die je wil blijven doen? Doe de test.