Deze lichaamstaal kan je je job kosten!
Herken de foute signalen die je met je lichaam kan geven, zodat je in de toekomst wél de juiste (lichaams)indruk geeft.
Werkgevers beoordelen kandidaten relatief snel op basis van hun kledij en non-verbale signalen. De drie meest gemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek zijn …
Lichaamstaal is belangrijker dan je denkt. Wie bijvoorbeeld geen oogcontact maakt, kan erg onzeker of ongeïnteresseerd overkomen. Door je gesprekspartner aan te kijken wanneer deze iets vertelt, geef je hem of haar het gevoel dat je bij de les bent en dat je interesse hebt in wat hij te vertellen heeft. Enkele tips voor succesvolle lichaamstaal lees je in onze artikels: 'Succesvolle lichaamstaal in 8 stappen' en 'Meer bereiken dankzij je lichaamstaal: 5 tips'.
Het is niet voor iedereen even makkelijk om te beslissen wat nu juist gepaste kledij is voor een sollicitatiegesprek en wat niet. Een handige regel: beter te formeel dan te casual. Ook onze artikels '10 tips om stijlvol te solliciteren' en 'De meest foute kleren van sollicitanten' kunnen je hierbij helpen.
Uiteraard kom je tijdens een sollicitatiegesprek best zo enthousiast mogelijk over. Je moet immers tonen dat je de job écht graag wilt. Als jij al niet enthousiast bent, waarom zou een potentiële werkgever dan voor jou kiezen? Wees er maar zeker van dat de kandidaten die het meeste enthousiasme uitstralen ook de meeste kans maken.
(nm) - Bron: Qz.com
13 februari 2014Herken de foute signalen die je met je lichaam kan geven, zodat je in de toekomst wél de juiste (lichaams)indruk geeft.
CareerBuilder vroeg aan 2.201 personeelsmanagers en hr-professionals welke opvallende sollicitatieblunders zij ooit al hadden meegemaakt ...
In alle (eerste) contacten is je visuele boodschap enorm belangrijk. Carrièrecoach Heidi Deblaere geeft tips voor een succesvolle presentatie van jezelf!
Vaak is wat we zeggen, niet eens zo belangrijk. Onze uitstraling en lichaamstaal zijn veel meer doorslaggevend om onze baas te overtuigen.
De zorgsector is nog altijd een zorgenkindje op de arbeidsmarkt. Toch is er een opvallende trend zichtbaar bij de instroom van nieuwe werkkrachten...
Bij de start van hun carrière denken velen dat een job onder hun opleidingsniveau een springplank is naar iets beters. Helaas is dat vaak niet zo.
Hoe bouw je meer veerkracht op, zodat je uitdagingen kunt aanpakken zonder negatieve weerslag? Het antwoord vind je wellicht in deze tips.
Steeds meer werknemers ruilen hun recht op een bedrijfswagen in voor een duurzaam mobiliteitsbudget. Hoe werkt het en waarvoor kun je het gebruiken?
Werk waar een geurtje aan hangt? Grote kans dat je 'm terugvindt in onze lijst van '10 vuilste jobs'. Van vuilnisman tot pornoacteur, ontdek de lijst hier.