Stress
Vorige

1 van 516

Volgende
Volgend artikel:

Vooral arbeiders lopen risico op burn-out

13 voedingswaren die je productiviteit verhogen

'Je bent wat je eet', zou gezondheidscoach Sonja Kimpen zeggen. Wie gezonde gerechten eet die energie opleveren, zal zijn dag ook productiever doorbrengen. Deze 13 etenswaren, die in het Amerikaanse magazine Psychology Today worden beschreven, helpen alvast om je productiviteit te verhogen.
#

1. Bessen

Bessen, welke soort ook, bezitten een krachtige combinatie van antioxidanten die zowel het geheugen als de motorische coördinatie kunnen verbeteren. Neurowetenschapper James A. Joseph beweert bovendien dat de antioxidanten in bessen stress kunnen tegengaan en eveneens dienst kunnen doen als ontstekingsremmers. Daarnaast houdt de combinatie bessen met olierijke walnoten of avocado’s de hersencelmembranen jeugdig flexibel.

2. Eieren

Eieren bevatten een vetachtige vitamine B genaamd choline dat het geheugen en de reactiesnelheid zou verbeteren.

3. Zalm

In zalm zitten omega 3-vetzuren, eiwitten, ijzer en vitamine B die het geheugen, herinneringen, redeneringen en aandacht stimuleren.

4. Aubergine

Aubergines eten, houdt je hersenen scherp doordat ze de communicatie tussen onze hersencellen en boodschappermoleculen versterken.

5. Cafeïne

Cafeïne verbetert het geheugen en beschermt zelfs tegen ongewenste samentrekkingen van het ooglid, wat wel eens voorkomt bij personen die de hele dag naar een computerscherm moeten staren. Daarnaast is cafeïne ook rijk aan antioxidanten en aminozuren.

6. Donkere én melkchocolade

Donkere chocolade bevat eigenschappen van antioxidanten die de productie van endorfine verhogen en terwijl focus en concentratie doen stijgen. Melkchocolade is dan weer goed voor een betere reactietijd en de verbetering van het verbale en visuele geheugen.

7. Groene thee

Groene thee drinken, is goed omdat het neurobeschermende effecten teweegbrengt, waarmee het zenuwsysteem wordt ondersteund.

8. Yoghurt

Ook yoghurts doen wonderen. Ze bevatten namelijk eiwitten, mineralen en probiotica die de spijsvertering stimuleren.

9. Bladgroenten

Donkere bladgroenten zijn waarschijnlijk het beste wat je kan eten. Ze zitten vol vitamines, mineralen en fytonutriënten. IJzer helpt bijvoorbeeld meer zuurstof aan het lichaam én hersenen te geven en verbetert de cognitieve controle.

10. Rode wijn

Rode wijn verbetert significant het kortetermijngeheugen en de motoriek. Best uittesten na het werk weliswaar ...

11. Volle granen

Volle granen, zoals bruine rijst, zijn gevuld met vitamines en magnesium, die de cognitieve gezondheid ondersteunen.

12. Warme chocolademelk

De antioxidanten in warme chocolademelk beschermen de hersencellen tegen stress.

13. Look

Af en toe iets met look eten, reduceert de kans op een door stress veroorzaakte verkoudheid en infecties, doordat het sterke antibacteriële en antivirale verbindingen bevat.

(nm) – Bron: Businessinsider.com 

12 september 2012
Anderen bekeken ook