5 op 10 eten al 6 jaar dezelfde lunch
Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Bessen, welke soort ook, bezitten een krachtige combinatie van antioxidanten die zowel het geheugen als de motorische coördinatie kunnen verbeteren. Neurowetenschapper James A. Joseph beweert bovendien dat de antioxidanten in bessen stress kunnen tegengaan en eveneens dienst kunnen doen als ontstekingsremmers. Daarnaast houdt de combinatie bessen met olierijke walnoten of avocado’s de hersencelmembranen jeugdig flexibel.
Eieren bevatten een vetachtige vitamine B genaamd choline dat het geheugen en de reactiesnelheid zou verbeteren.
In zalm zitten omega 3-vetzuren, eiwitten, ijzer en vitamine B die het geheugen, herinneringen, redeneringen en aandacht stimuleren.
Aubergines eten, houdt je hersenen scherp doordat ze de communicatie tussen onze hersencellen en boodschappermoleculen versterken.
Cafeïne verbetert het geheugen en beschermt zelfs tegen ongewenste samentrekkingen van het ooglid, wat wel eens voorkomt bij personen die de hele dag naar een computerscherm moeten staren. Daarnaast is cafeïne ook rijk aan antioxidanten en aminozuren.
Donkere chocolade bevat eigenschappen van antioxidanten die de productie van endorfine verhogen en terwijl focus en concentratie doen stijgen. Melkchocolade is dan weer goed voor een betere reactietijd en de verbetering van het verbale en visuele geheugen.
Groene thee drinken, is goed omdat het neurobeschermende effecten teweegbrengt, waarmee het zenuwsysteem wordt ondersteund.
Ook yoghurts doen wonderen. Ze bevatten namelijk eiwitten, mineralen en probiotica die de spijsvertering stimuleren.
Donkere bladgroenten zijn waarschijnlijk het beste wat je kan eten. Ze zitten vol vitamines, mineralen en fytonutriënten. IJzer helpt bijvoorbeeld meer zuurstof aan het lichaam én hersenen te geven en verbetert de cognitieve controle.
Rode wijn verbetert significant het kortetermijngeheugen en de motoriek. Best uittesten na het werk weliswaar ...
Volle granen, zoals bruine rijst, zijn gevuld met vitamines en magnesium, die de cognitieve gezondheid ondersteunen.
De antioxidanten in warme chocolademelk beschermen de hersencellen tegen stress.
Af en toe iets met look eten, reduceert de kans op een door stress veroorzaakte verkoudheid en infecties, doordat het sterke antibacteriële en antivirale verbindingen bevat.
(nm) – Bron: Businessinsider.com
12 september 2012Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Voor velen bestaat er niets hatelijkers dan vroeg uit de veren te moeten. Misschien verandert dat wel als ze de volgende lijst van voordelen zien?
Dat het beter kan met onze lunch blijkt uit een recente studie waarin 69 procent van de werknemers aangeeft met gezondere producten te willen lunchen.
Soms zou je die lastige collega de nek willen omwringen. Zo ver hoef je het niet te laten komen. Een stevige ruzie kan al heel wat opleveren.
Stress op het werk gaat al te vaak hand in hand met rampzalige eetgewoonten met nog meer vermoeidheid, en waarschijnlijk ook overgewicht, tot gevolg.
Onderzoek toont aan dat geen tijd nemen voor je lunch niet alleen de kans op een burn-out verhoogt, maar ook je productiviteit verlaagt.
Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig met stress te kampen heeft. En ja, elk heeft zo zijn manier om ermee om te gaan. Maar wat is nu de gezondste manier?
Er zijn nu eenmaal van die dagen waarop je precies niets gedaan krijgt. Daarom: enkele tips over hoe je die productiviteit toch nog kunt verhogen ...
We werken steeds flexibeler. Nog maar de helft van de kantoorwerkers werkt strak van 9u tot 17u...