Slaap voldoende … in het belang van je collega’s!
Uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California blijkt dat een goede nachtrust een positieve houding stimuleert tegenover collega's.
Start je dag alvast rustig. Duw niet ettelijke keren op de snooze-knop maar geef jezelf ruim de tijd om rustig wakker te worden. Drink een kopje groene thee en kom in stilte helemaal tot jezelf. Door het huis lopen omdat je je overslapen hebt, zorgt er alleen maar voor dat je vanaf het eerste moment van de dag gestresseerd bent.
Zorg ervoor dat je iets te vroeg op het werk toekomt. Hiermee gun je jezelf wat tijd om je dag te plannen. Maak een lijstje van wat je allemaal afgewerkt wilt hebben tegen het einde van de werkdag. Begin met de dringendste zaken en eindig met de doelstellingen op langere termijn. Grotere projecten deel je op in kleinere deelprojecten. Wanneer je een taak hebt afgewerkt, kun je hem met stift markeren.
Op deze manier schep je helderheid in je hoofd en kun je productiever werken. En wat vandaag toch niet gedaan geraakt, zet je op je lijstje van morgen.
Een rommelig bureau zorgt voor een warboel in je hoofd. Voorzie wekelijks tijd om je werkomgeving op te ruimen. En doe weg wat je niet meer nodig hebt.
Nadat je hebt opgeruimd, kun je een werkomgeving creëren die jou echt rustig maakt. Denk bijvoorbeeld aan een aromaverstuiver met lavendel of citrusgeur, een rustgevende foto of een aandenken aan een mooie verre reis. Planten brengen de natuur in je kantoor. Een kleine aanpassing kan al een groot verschil maken.
Concentreer je steeds op de taak waar je op dat moment mee bezig bent. Wanneer je gedachten afdwalen naar voorbije of toekomstige momenten, kan het zijn dat je je zorgen begint te maken en ga je misschien minder goed presteren.
Hoe saai je huidige taak ook is, eer ze. Laat dat moment een meditatie-oefening zijn. Een taak volledig aanvaarden, vermindert stress en zorgt voor innerlijke rust.
Wanneer je gestresseerd bent en spanning opbouwt, kan het zijn dat je oppervlakkig begint te ademen. Hierdoor creëer je nog meer spanning. Op je adem letten, is van essentieel belang voor je innerlijke rust.
Wanneer je je opgejaagd voelt op het werk, adem dan een tijdje heel bewust en rustig diep in en uit en laat je stress en zorgen wegvloeien.
60 procent van de werknemers gaat tijdens de werkdag verschillende keren op de sociale media. Maar het compulsief checken van status updates, likes en retweets haalt je iedere keer weer uit het moment, en vermindert je productiviteit. De perfecte combinatie voor stress. Een anti-afleidings-app op je pc of gsm kan eventueel soelaas bieden.
Het is makkelijk om mee te gaan in een klaagzang over een bepaalde collega, klant of baas. Maar roddelen heeft een negatieve impact op jezelf en zorgt voor een giftige werkomgeving. Hoor je anderen roddelen, wandel dan weg of verander het onderwerp. Wees zelf de verandering die je wilt zien op het werk.
Onze voeding heeft een grote impact op hoe ons lichaam omgaat met stress. Gezonde vetten zoals die in kokosnootolie en avocado’s bijvoorbeeld hebben een positieve impact op de werking van onze hersenen die onze respons op stress aansturen.
Het is ook belangrijk om ongezonde voeding zoals suiker en gluten te vermijden. Deze ondermijnen dan weer de goede werking van je brein.
Ga tijdens je pauze even naar buiten voor een frisse neus of wat zalig zonlicht. Vitamine D, de vitamine die we aanmaken onder invloed van zonlicht op onze huid, is noodzakelijk voor een goed humeur en goed functionerende hersenen. Zoek ook een manier om even met de natuur te connecteren. Ga bijvoorbeeld onder een boom zitten en kom in stilte helemaal tot jezelf terwijl je bewust ademhaalt.
Met voldoende slaap zorg je ervoor dat je in vorm bent voor de volgende werkdag. Een optimale nachtrust bestaat uit 7 tot 8 uur slaap.
Wij wensen je alvast een rustige werkdag toe!
(mr) - Bron: www.mindbodygreen.com
26 mei 2016Uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California blijkt dat een goede nachtrust een positieve houding stimuleert tegenover collega's.
Dacht je dat je job stresserend was? Geen job hebben is vaak nóg frustrerender. Wat doet dat met je gezondheid?
Kom jij maar moeilijk tot rust? Ben jij voortdurend aan het piekeren en krijg je daar ontzettend veel stress van? Overweeg dan eens de volgende tips ...
De eerste voorwaarde om minder stress te ervaren is ... zelfzorg. Daarom: 5 tips als eerste stap naar meer zorg én respect voor jezelf.
Een werkdag kan best druk en stresserend zijn. De kunst is als je thuis bent alles achter je te laten, en pas de dag erna opnieuw met je werk bezig te zijn.
Waarom een eenvoudig(er) leven creëren? Omdat het veel stress scheelt en zo de dingen overblijven die voor jou echt van belang zijn.
Minstens 20% van de wereldbevolking is neurodivergent. Veel van hen krijgen hierbij een medisch label zoals autisme, ADHD of dyslexie.
EY, een dienstverlenend bedrijf actief in onder meer audit, tax en consulting, is de laatste jaren een rijzende ster aan het firmament van Great Place to Work.
Een hoge werkdruk en stress zorgen er af en toe voor dat sommigen uit de bocht gaan en beginnen schelden. Hoe jij dan moet reageren? Jobat geeft 3 tips!