Gelukkig op je werk in 7 stappen
Het grootste deel van de dag ben je aan het werk. Omdat je je geluk – ook op het werk – in eigen handen hebt, krijg je van ons 7 tips cadeau!
We doen het allemaal wel eens: ons afvragen wat er zou gebeurd zijn als we op een bepaald vlak of op een bepaald moment een andere keuze hadden gemaakt. Maar meestal schiet je met zulke gedachtekronkels niets op. Ongelukkige mensen blijven meer vasthangen in die “als/dan”-redeneringen.
We zouden ons geen zorgen mogen maken over zaken die we toch niet kunnen veranderen. Van onze fouten leren, kan uiteraard wel, en het volgende keer beter proberen doen ook. Misschien worden we wel gelukkiger door af en toe een fout te maken?
Ongelukkige mensen zullen sneller de handdoek in de ring werpen als ze met een uitdaging geconfronteerd worden. Dat is de gemakkelijkste weg. Maar net doorzetten zal goede resultaten opleveren én je een goed gevoel geven.
Opgeven laat je met een kater achter. Zelfs ongeacht het resultaat, zal doorzetten je vertrouwen een boost geven. Je deed namelijk alles wat je kon.
Mensen die zichzelf té serieus nemen, nemen het leven in het algemeen vaak te serieus. Als je eens een stap achteruit kan zetten, kan relativeren, en zo nu en dan eens kan lachen met jezelf en de absurditeit van het leven, zal alles veel makkelijker lopen.
Doelen stellen voor jezelf is belangrijk, alleen zo krijg je zaken gedaan. Maar wanneer die doelen onrealistisch zijn, heb je een probleem. De kunst is kleine en bereikbare doelen te stellen, stap per stap. Telkens je er een haalt, krijg je een boost. Weet je, niemand is perfect ...
Genoeg slapen is essentieel. Je denkt dat dat extra uur werken geen probleem is? Eigenlijk zou je op slaap nooit mogen inboeten. Beter iets korter – en gefocust – werken, dan te lang doorwerken. Dat wreekt zich toch en je krijgt er een belabberd gevoel van.
We hebben allemaal onze onzekerheden en kleine kantjes. De kunst is je te richten op het goede, en niet te focussen op het slechte. Jezelf verbeteren is belangrijk, maar ongelukkige mensen zijn te veel bezig met hun zwakke plekken.
Ongelukkige mensen beleven hun hele leven online. Waarom? Je kan ook te veel bezig zijn met jezelf te vergelijken met anderen. Het is fantastisch dat je Facebookvriend een nieuwe job heeft, juist getrouwd is, of een kind heeft gekregen ... maar het is oké als jij zelf in een andere fase van je leven zit.
Het is goed om niet hele dagen voor je pc-scherm te zitten. Ongelukkige mensen zijn te veel bezig met hoe ze overkomen op andere mensen, wat een negatief effect kan hebben op hoe zij zichzelf zien.
Het is gemakkelijk om in onze comfortzone te blijven hangen, dat is lekker veilig en rustig. Maar dat kan ook betekenen dat je fantastische dingen mist rondom jou, die je misschien zelfs niet eens opmerkt.
Saaiheid kan leiden tot een ongelukkig gevoel. De oplossing is simpel: nieuwe dingen proberen en risico nemen. Dat kan gaan over een nieuw restaurant ontdekken, tot je relatie of je job opgeven als die je doodongelukkig maakt.
Mensen proberen soms andere mensen naar beneden te halen om zichzelf beter te doen voelen. Wat een nonsens! En zeer jammer van al die negatieve energie die verspild wordt. Gebruik die energie om leuke dingen te gaan doen. Of geef mensen een compliment, dat doet jezelf pas goed voelen.
Wanneer je je niet goed voelt, moet je net meer tijd doorbrengen met vrienden en familie. Het zal je gedachten verzetten Veel mensen gaan zich isoleren, maar dat zal je negatieve gevoelens niet verdrijven. Integendeel.
Mensen vergeven, zorgt voor opluchting. Anders blijf je hangen in je negatieve gevoelens. En daar heb jij alleen last van.
Voor jezelf zorgen is essentieel, maar ongelukkige mensen zullen eerder aan zichzelf denken. Anderen slecht behandelen of enkel focussen op jezelf en je problemen, kan je zelfbeeld schaden. Het is ongelooflijk wat een beetje vriendelijkheid en kunnen kijken naar het grotere geheel met je doen.
(mr) – Bron: Businessinsider.com
10 juli 2014Het grootste deel van de dag ben je aan het werk. Omdat je je geluk – ook op het werk – in eigen handen hebt, krijg je van ons 7 tips cadeau!
Hoe beter de baas, hoe gelukkiger de werknemer. En hoe gelukkiger de werknemer, hoe beter zijn prestaties.
De Amerikaan Jacob D’Aniello, medeoprichter en CEO van DoodyCalls, verdient zijn brood op een opmerkelijke manier. Hij ruimt tegen betaling hondenpoep op ..
Uit onderzoek van economen van de Britse University of Warwick blijkt dat geluk de productiviteit van werknemers met 12 procent doet verhogen.
Meer dan zes op de tien Britse werknemers zijn gelukkig in hun job, 19 procent geeft zelfs toe van zijn werk te houden. Dat blijkt uit een nieuwe studie.
Velen zijn het erover eens: je hebt geluk … of je hebt het niet. Maar soms kunnen we ons geluk toch een handje toesteken... Jobat legt uit hoe!
In plaats van op het werk te dagdromen over zaken die nooit zullen gebeuren, kan je die tijd beter gebruiken om gelukkiger te worden. Enkele simpele tips!
Hoewel de intentie van een sorry bijna altijd goed is, bestaat er wel degelijk een foute manier om het te zeggen. Even dieper graven!
Creatief zijn. Velen zien het als een opgave. Nochtans is creativiteit geen mysterieuze gave. Iedereen heeft het in zich. Jobat vertelt je hoe het moet!