Google tip: deel je werkweek zo in
“Als je geen tijd hebt om dit te lezen... lees het dan 2 keer.” Zo begon Jeremiah Dillon, manager bij Google, zijn e-mail over timemanagement.
“Het is beter om te beginnen met alle taken en verantwoordelijkheden op een rijtje te zetten en een goede planning te maken. Niet alleen van je werktaken, ook het werk wat thuis wacht kan je indelen”, aldus Nell van de Ligt, stress- en burn-outexpert.
Maak een lijst met alle taken die je te doen hebt. Schrijf eerst lukraak op wat er moet gebeuren. Ga daarna ordenen.
Bekijk wat de prioriteiten zijn en maak onderscheid in niveau van urgentie. Maak vervolgens een planning, maar houd rekening met onderstaande punten.
Hou met je planning rekening met je voorkeurstijd. Ben je een ochtendmens, plan dan de moeilijkste taken ‘s ochtends. Ben je juist het actiefst in de namiddag, dan start je beter rustig aan de dag.
Veel mensen willen meer doen dan mogelijk is, waardoor ze met een onvolledig gevoel de dag afsluiten. Wees reëel en kijk wat er daadwerkelijk mogelijk is in de tijd die je hebt.
Werk één uur, neem dan 5 minuten pauzes enzovoorts. Het is bewezen dat vele kleine pauzes je productiever maken dan een lange pauze.
Geef jezelf een tijdsdoel om een deel van je taak of een hele taak af te ronden. Sommige mensen zijn te perfectionistisch waardoor ze te lang aan een taak werken. Zo kan je in tijdnood komen.
Er gebeuren altijd onvoorziene zaken op een dag. De zogenaamde “waan van de dag zaken” vereisen vaak behoorlijk wat aandacht. Door bewust tijd vrij te maken, heb je meer controle over je werkzaamheden en agenda. Als je je hele dag op voorhand vol plant, zal je altijd een onvoldaan gevoel hebben.
Hou je vooruitgang in het oog. Kijk wat je allemaal bereikt hebt en doet in plaats van wat er nog allemaal moet gebeuren.
Er gaat vaak onnodig veel energie verloren in de manier waarop je iets doet. Multitasken is bijvoorbeeld geen goed idee. Moet je een paar uur geconcentreerd werken? Dan zet je je best in een aparte ruimte in plaats van in een landschapsbureau.
Wat er ook gebeurt en wat je ook doet, plan elke dag tijd voor ontspanning. Zonder rust geen prestaties. Alles is evenwicht.
Stress- en burn-outexpert Nell van de Ligt heeft nog meer tips verwerkt in het gratis te downloaden e-book '7 tips om ziekteverzuim door stress en burnout te voorkomen'.
(mr) - Meer info: Ligtpunt.nl
27 mei 2019“Als je geen tijd hebt om dit te lezen... lees het dan 2 keer.” Zo begon Jeremiah Dillon, manager bij Google, zijn e-mail over timemanagement.
Twee arbeidsmarktdeskundigen geven hun mening over de 15-uren werkweek. Overschat en onrealistisch, of de oplossing voor de kwalen van deze tijd?
Weet jij soms ook niet meer waar je hoofd staat tijdens de werkweek? Bereid dan in het weekend je werkweek al voor!
In plaats van af te tellen tot het weekend begint, doe je er goed aan om die laatste uurtjes optimaal te gebruiken. Ga een fantastische werkweek tegemoet!
Heb jij vaak op zondagavond het gevoel dat je tijdens die 2 dagen bijna niets gedaan hebt? Dan wordt het hoog tijd om je weekends anders aan te pakken.
Last van de maandagblues? Geen zorgen, dankzij deze vijf acties wordt je werkweek toch een toppertje!
De grootste effecten van de recente regeringsvoorstellen rond ‘werkbaar werk’ zouden vooral te merken zijn op het gebied van werktijden en vakantie.
Een hogere functietitel krijgen, zónder bijhorende loonsverhoging. Zou je dat aanbod accepteren?
De meeste werknemers zijn niet langer gebonden aan een werkplek, en dus werken steeds meer mensen van thuis uit.