Ik ga op zakenreis en ik neem mee …
“… een goed boek, schoonmaakproducten en oordoppen.” Zakenmensen denken niet enkel aan werkgerelateerde zaken. Dit blijkt uit een onderzoek van Regus.
Ik ga op reis en neem mee… Je koffer pakken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Maar met PackPoint gaat het als een fluitje van een cent. Deze app maakt een lijstje op basis van de duur van je reis, de bestemming, de weersverwachtingen en je planning. In een handomdraai ben je vertrekkensklaar.
Wat is de waarde van 5.000 kronen of 150 Britse pond? Geen eenvoudige vraag, tenzij je elke dag de wisselkoersen uit het hoofd leert. Deze app geeft je meteen het juiste antwoord. Meer dan de bedragen en de juiste munteenheid ingeven, moet je niet doen. En als je de meest recente wisselkoers handmatig ingeeft, kun je de app ook offline gebruiken.
In een ander land is het vaak lastig om de menukaart te ontcijferen. Met Microsoft Translater vertaal je tekst makkelijk en snel in meer dan 60 talen. En je kunt de app ook offline gebruiken als je de talen downloadt. Een tip: met de app kun je ook afbeeldingen vertalen, super handig als je op zoek bent naar de straat van je hotel in China.
Ben je geen organisatietalent? Dan is TripIt onmisbaar. Mail je bevestigingen door van je vlucht, hotel, restaurant of huurauto en de app stelt een dagelijks reisschema op. En dat is niet alles. Deze app suggereert allerlei bezienswaardigheden en activiteiten zodat je je tijd optimaal kunt benutten.
Ontploft je portemonnee van de kassabonnetjes na een zakenreis? Met deze app kun je snel en eenvoudig je onkostendeclaratie regelen. Via de smartscan kun je al je bonnetjes inlezen en verwerken. Zo ben je zeker dat je alle kosten van je trip kunt aangeven.
Ben je gek op eten en probeer je graag iets nieuws? Met Foodspotting vind je de lekkerste gerechten en de beste restaurants in het buitenland. Een groot voordeel: de app maakt gebruik van aanbevelingen van de lokale bevolking. Zo ben je zeker dat je niet in een of andere commerciële val loopt.
Geen gedoe meer met 1001 papieren. Google Trips vervangt de papieren gids volledig. Deze app verzamelt al je reisgegevens uit je Gmail-account: van je vlucht en hotelreservering tot huurwagen. Handig wanneer je niet over een internetverbinding beschikt.
Een klassieker onder de reisapps, maar je kunt echt niet zonder. Op deze app vind je miljoenen reizigersbeoordelingen, foto’s van accomodaties en hotels. En je kunt meteen je vlucht of hotel boeken via de app. De complete reisencyclopedie in je broekzak of handtas.
Heb je nood aan structuur? Dan is Evernote de ideale app voor je. Vergeet de papieren agenda en schrijfblokken, Evernote is vanaf nu je digitale schrift. Maak een duidelijk overzicht van je afspraken, to-do lijstjes voor je werkweek en sla interessante links van het internet makkelijk en snel op. Al je notities worden automatisch gesynchroniseerd op zowel je computer als je tablet. Zo vergeet je niets meer.
Wil je geen tientallen apps op je smartphone? Yelp is een app waarop mensen hun ervaringen delen. Niet alleen over restaurants of bars, maar ook over huisartsen, supermarkten en benzinestations. En je kunt via de app in contact komen met andere reizigers. Zo ben je nooit alleen.
(dt/em)
4 augustus 2017“… een goed boek, schoonmaakproducten en oordoppen.” Zakenmensen denken niet enkel aan werkgerelateerde zaken. Dit blijkt uit een onderzoek van Regus.
Volgens dr. Dan Siegel, professor psychiatrie aan de universiteit van Californië, is het gebruik van een tablet of smartphone in bed bijzonder schadelijk.
Hoe goed ken jij je iPad? Haal je er echt alles uit wat erin zit? Expert Jozef Dresselaers geeft je enkele verrassende tips.
De volgende applicaties zorgen dat je ook 's ochtends de zaken goed voor mekaar hebt. Installeer ze op je smartphone of tablet en weg met dat ochtendhumeur!
Smartphones overheersen meer en meer ons leven. Maar vanaf wanneer ben je nu eigenlijk gewoon goed bereikbaar en wanneer ben je verslaafd?
Platforms als ChatGPT en Google Gemini geven diverse sectoren en jobs een nieuwe invulling. Maar hoe ga jij zelf het best om met AI in jouw job?
De 7 hoofdzonden. Ze zijn al sinds mensenheugenis eigen aan de mens en zorgden al voor eindeloos veel problemen. Ja, ook op de werkvloer.
Wie bij het Wit-Gele Kruis aan de slag gaat, wil vaak nooit meer iets anders. Kaat, Kathleen en Marlies schetsen waarom ze al heel wat jaren bij deze zorgorganisatie werken en vooral… waarom ze er ook dolgraag willen blijven.
De (petro)chemische en farmaceutische industrie betaalt haar mensen nog steeds het best. Hoe ziet dat lijstje er voor de rest uit?