8 tips om een middagdipje te voorkomen
Net je lunch achter de kiezen en je krijgt werkelijk niets meer gedaan? Dan heb je last van een middagdipje. Hoe blijf je ook in de namiddag productief?
Maak eerst werk van de gecompliceerde en gevreesde taken, want anders blijf je ze gegarandeerd uitstellen. Hoe sneller je een moeilijke taak voltooit, hoe langer het duurt voor die weer de kop opsteekt.
Wat kost het meeste van je tijd? Wanneer zakt je energiepeil tot nul? Denk niet te veel na over waar al je tijd naartoe gaat. Genoeg apps die het werk voor je doen. En als je eenmaal weet hoe je dag eruitziet, kun je bepaalde dingen anders aanpakken.
Met een smartphone of een tablet noteer je je afspraken in een mum van tijd. Het nadeel: de batterij is snel leeg. Zorg daarom dat je altijd en overal een klein notitieboekje bij je hebt om snel afspraken, herinneringen en ideeën te noteren.
Lunchen geeft je opnieuw energie en het is een moment waarop je heerlijk kunt genieten tussen al de drukte door. Maar denk niet te lang na over wat en waar je precies gaat eten, want zo verlies je alleen maar meer tijd. Een tip: maak op zondag een lunchplan voor de hele werkweek. Maandagmiddag een warme maaltijd op het werk bijvoorbeeld, en voor dinsdag een frisse salade die je zelf meeneemt.
Niet elke werkgever zal het waarderen, maar powernapjes kunnen echt wonderen verrichten. Een dutje van twintig minuten maakt je alerter, maar als je een uur tot anderhalf uur kunt slapen, boost je je creativiteit en je geheugen. Een dutje van een half uur tot een uur zorgt ervoor dat je beter beslissingen kunt nemen.
Net zoals een negentig-minuten-durende powernap je prestaties verbetert, vergroot een werktijd van maximum anderhalf uur je productiviteit. BRAC staat voor basic rest activity cycle en wil zeggen dat wanneer je de hoeveelheid slaap gelijkstelt met dezelfde hoeveelheid werktijd, je minder moe bent én beter presteert.
Nee, je moet zeker niet alles leuk vinden van wat je op een dag doet. Maar hoe positiever je bent ingesteld, hoe beter je je job zal doen en hoe leuker je het zal vinden.
Haast je je van de ene vergadering naar de andere? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat niet elke meeting even noodzakelijk is. Sommige dingen kun je perfect via de telefoon of zelfs via e-mail bespreken. De gouden regel: als een probleem niet binnen de vijf minuten kan worden opgelost, dan pas plan je best een vergadering van een half uur in. En kies daarvoor vaste dagen uit, bijvoorbeeld elke dinsdag en donderdag.
Heb je regelmatig last van pijnlijke ogen, een stijve nek en barstende hoofdpijn? Dan heb je waarschijnlijk last van oogvermoeidheid. Een veel voorkomende kwaal die je productiviteit alleen maar doet dalen. Probeer daarom elke 20 minuten minimum 20 seconden weg te kijken, zodat je je niet té lang focust op je computerscherm.
Niets zo vervelend als uren aan een moeilijke taak werken. Het is niet goed voor je productiviteit, maar ook niet voor je humeur. De oplossing? De twee-minuten-regel. Spendeer elke keer maar twee minuten per taak: e-mails lezen en beantwoorden, nadenken over je volgende zin, koffie halen, ... Verdeel je werk dus in hapklare stukjes en je zal zien dat het je motivatie en je productiviteit alleen maar ten goede komt.
(dt/em) - Bron: Levo
16 juli 2018Net je lunch achter de kiezen en je krijgt werkelijk niets meer gedaan? Dan heb je last van een middagdipje. Hoe blijf je ook in de namiddag productief?
De ideale oplossing voor ‘shitjobs’ die elke werknemer heeft is een wekelijks ‘shituur’. Tijdens dit uur geldt er maar een regel: ‘ik doe het nu!’.
Wie gezonde gerechten eet die energie opleveren, zal zijn dag ook productiever doorbrengen. Deze 13 etenswaren helpen om je productiviteit te verhogen ...
De truc is simpel: eens gek doen! Het verandert direct je gemoedstoestand, met meer productiviteit als gevolg.
Ben jij ondanks een degelijke planning toch niet helemaal tevreden over jouw werkprestaties? Misschien val je nog over volgende struikelblokken...
We verliezen wel eens tijd met nutteloze dingen of omdat we een inefficiënte planning hebben opgesteld. Hoe benut je je werkdag optimaal?
Over de ideale werkomgeving en het ideale ritme bestaan tal van ideeën. In veel gevallen zijn die regels echter gebaseerd op mythes. Een overzicht ...
Er zijn nog steeds heel veel jobs die stevige weerstand bieden tegen de technologische evolutie. We lijsten er enkele voor je op...
De elektrische wagen zet zijn opmars ook verder op de arbeidsmarkt. De gezochte profielen gaan van technici tot verkoopprofielen.