Is jouw baas een psychopaat?
Psychopaten vind je overal, dus ook in de top van bedrijven. Ontdek met behulp van deze 11 eigenschappen of je baas een psychopaat is of niet. Als je durft!
Volgens de Britse professor psychologie Kevin Dutton vind je psychopaten overal, dus zeker ook in de top van bedrijven. Psychopathie wordt gekenmerkt door verschillende persoonlijkheidseigenschappen, die niet allen even hard aanwezig moeten zijn. Zo is een psychopaat egocentrisch, oppervlakkig charmant, impulsief, manipulatief, overdreven zelfzeker, een pathologische leugenaar etc.
Nu blijkt dat in bepaalde type jobs meer/minder psychopaten terug te vinden zijn dan in andere. Een overzicht!
In het merendeel van de jobs in de eerste lijst zitten mensen in een machtspositie. Daarbij is het vaak een vereiste dat men objectieve, bijna klinische beslissingen kan maken die niet mogen worden beïnvloed door persoonlijke gevoelens.
De jobs die het minst door psychopaten worden uitgevoerd vereisen echter juist wél die menselijke gevoelens. In deze beroepen bezit men meestal weinig tot zelfs geen macht. Vanwege de natuur van psychopaten blijken deze beroepen voor hen heel wat minder interessant.
(nm) - Bron: Express.be
26 februari 2019Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Psychopaten vind je overal, dus ook in de top van bedrijven. Ontdek met behulp van deze 11 eigenschappen of je baas een psychopaat is of niet. Als je durft!
Het zijn vaak de minst aardige mensen die een promotie in de wacht slepen en aan de top geraken. Waarom geraken de onsympathiekste mensen sneller hogerop?
Tegen jezelf liegen – zelfdeceptie – kan volgens The Wall Street Journal voor een aantal voordelen zorgen. Je kan er bijvoorbeeld succesvoller door worden.
Wij vroegen Johan Van Nuffel (44) uit Mechelen hoeveel hij netto per maand verdient als psycholoog in de gevangenis van Antwerpen …
De kerncentrale van Doel is een werkomgeving waar strikte veiligheidsvoorschriften centraal staan. Parham speelt daarbij een belangrijke rol.
Voor VDAB betekent duurzaamheid in eerste instantie een duurzame arbeidsmarkt. Maar niet enkel in dat domein.
Er is meer dan ooit aandacht voor toxische bazen of giftige werkplekken. Maar wat zijn de signalen voor zo’n foute omgeving?
LinkedIn deed onderzoek naar de meest gegeerde hard en soft skills. En daar kwam een opmerkelijke conclusie uit naar voren ... Tijd voor een lijstje!
"Als ik wil roken, moet ik langs de prikklok. Mag mijn baas die pauzes zomaar aftrekken van mijn werkuren?"