Baas mag enkel gezonde lunch voorzien
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Uit de resultaten van CareerBuilder’s enquête blijkt dat maar liefst 44% van de deelnemers is bijgekomen tijdens hun huidige job. 26% gaf toe 5 kilo te zijn bijgekomen, maar liefst 14% beweerde 10 kilo of meer te zijn verdikt.
Volgens CareerBuilder lopen sommige werknemers net iets meer kans om bij te komen dan andere. Gewichtstoename blijkt vaak jobgebonden. De site heeft dus een lijst opgesteld met 10 beroepen waarbij je het meeste kans hebt om enkele extra kilo’s op de weegschaal te zien verschijnen. Het gaat dan vooral om functies die veel stress met zich meebrengen (37%) en om kantoorjobs waarbij je de dag al zittend doorbrengt.
Maar ook gaan eten met collega’s en klanten doet de teller op de weegschaal aantikken (23%). Net zoals kantoorfeestjes of speciale gelegenheden die gevierd worden op de werkplek (18%). 10% steekt het op zoetigheden en snacks die collega’s meebrengen naar het werk, maar ook kleine dingen zoals aan je bureau blijven zitten tijdens je lunchpauze, zijn verborgen boosdoeners. Zo zijn er een aantal studies die te veel bureauwerk associëren met een verhoogd risico op diabetes en kanker.
In het lijstje dat CareerBuilder publiceerde, zitten toch wat verrassingen:
Meer en meer bedrijven zijn zich bewust van dit fenomeen en ondernemen stappen om gewichtstoename tegen te gaan. Werkgevers voorzien fruit en promoten gezonde maaltijden. Sommige bedrijven investeren zelfs in fitnessinfrastructuur of betalen een gymabonnement terug.
Rosemary Haefner, hoofd HR bij CareerBuilder, bevestigt dat meer en meer werkgevers hun goede wil tonen en hun verantwoordelijkheid opnemen als het op de gezondheid van hun werknemers aankomt. “29% van de bedrijven voorzien reeds fitnessabonnementen of -faciliteiten, of zorgen voor het welzijn van werknemers door hen extra voordelen aan te bieden.”
Toch blijven de cijfers rond gewichtstoename op het werk zorgwekkend. Volgens Haefner komt dat uiteindelijk meer door de houding van de werknemers dan die van de werkgevers. Hoewel bedrijven meer en meer investeren in tegemoetkomingen naar hun werknemers op het gebied van gezondheid en algemeen welzijn, wordt er weinig gebruik gemaakt van deze voordelen. “Niet meer dan 10% van de werknemers benut de voordelen die hen worden aangeboden”, zo luidt het.
(sjv) - Bron: Huffingtonpost, Forbes
8 september 2014Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
We willen helemaal niet dat je jouw verdiende tussendoortjes vaarwel moet zeggen, maar het kan best wat gezonder, niet? Enkele tips!
Een voltijdse baan, vaak met overuren, en een topconditie gaan zelden hand in hand. Maar wat als je werkgever zelf een handje toesteekt?
Naast de stress waar sommige kantoorwerkers mee te kampen krijgen, blijken er nog talrijke andere kwalen hand in hand te gaan met de typische bureaujob.
Ouders kunnen een extra argument bovenhalen om hun kinderen van de snoepkast weg te houden. “Pas op, je vergooit je kansen om ooit ceo te worden!”
We snoepen te veel op het werk. Moest fruit gratis of goedkoop zijn, zouden 6 op de 10 werknemers daar gebruik van maken om een gezonde snack te eten.
Welke belangrijke rol speelt de account manager in het succes van een organisatie? Welk salaris verdient hij/zij? Een overzicht...
“De variatie en uitdagingen in deze werkomgeving blijven mij prikkelen", vertelt Khalid, ingenieur bij ENGIE in de kerncentrale van Doel...
Na een langdurige afwezigheid terug meedraaien op de werkvloer is niet altijd zo vanzelfsprekend. Soms kan aangepast werk een haalbare optie zijn.