7 vragen waarmee je scoort op sollicitatie
Je bent het sollicitatiegesprek zonder kleerscheuren doorstaan, maar dan duikt het onvermijdelijke ‘Zijn er nog vragen?’ op en sta ...
Applicant.com beantwoordde 10 typische vragen van een jobinterview vanuit een originele en ronduit onbeleefde invalshoek.
Tussen het spervuur van vragen, de genante stiltes en de dankbetuigingen door staat het je tijdens een sollicitatiegesprek sowieso vrij om ook eens een grofgebekt antwoord te geven. De aandacht zal je op die manier zeker trekken. De kans dat je originele antwoord zal beloond worden met een jobaanbieding is echter klein.
Durf jij zo een antwoord geven tijdens een sollicitatie?
"Ik ben zéér lui. Of zou ik u beter proberen beliegen door daaraan gunstige eigenschappen toe te kennen?"
"Ik haatte die omgeving. Geen enkele geldsom had me daar kunnen houden. U zou eigenlijk blij moeten zijn dat ik nu vrij ben om hier te komen werken."
"Zo veel mogelijk, laat dat duidelijk zijn. Voor een doorsnee loon wil ik hier niet komen werken."
"Toen ik hopeloos achterop was met mijn werk gaf ik het door aan een ijverige collega die zichzelf wou bewijzen. Een makkelijke, maar slimme oplossing, al zeg ik het zelf."
"Voornamelijk omdat ik mijn huis nog moet afbetalen."
"U verwacht dat ik antwoord dat ik mezelf wil ontplooien en wil opklimmen. Mijn ambities liggen eerder in de lijn van op pensioen gaan: rusten en genieten."
"Reizen vind ik wel leuk als er een zwembad aan te pas komt. Voor zakelijke besprekingen vind ik het al moeite genoeg om via internet of de telefoon te communiceren."
"Ik dacht dat u in mijn CV wel al alles gelezen zou hebben. Meer valt er niet te zeggen."
"Stoppen met mijn vorige job is zéker het beste wat ik ooit heb gedaan."
"Aangezien ik het liefst mijn eigen zin doe, verkies ik het om alleen te werken. Anderzijds is het ook leuk om collega’s te hebben aan wie je de rotklusjes kan doorspelen."
(ab)
22 augustus 2014Je bent het sollicitatiegesprek zonder kleerscheuren doorstaan, maar dan duikt het onvermijdelijke ‘Zijn er nog vragen?’ op en sta ...
Een sollicitatiegesprek neemt al gauw een uur in beslag. Maar het zijn de eerste en de laatste drie minuten die bepalen of je uiteindelijk de job krijgt.
Niet enkel recruiters kijken naar sociale media. Ook kandidaten laten hun sollicitatie afhangen van wat werkgevers op hun sociale media plaatsen.
Dat het huisartsenberoep intussen een knelpuntberoep is, is algemeen geweten. Maar hoe zit het bij de specialisten?
Van zij die een jaar geleden aan het werk waren, heeft bijna iedereen nu nog een job. Maar bij tijdelijke jobs is dit één jaar later 7 op de 10.
Jongeren raken vandaag meestal nog vrij vlot aan hun eerste job. Al maken sommigen een opmerkelijke keuze.
We vroegen een 23-jarige verhuizer naar zijn jobinhoud en hoeveel hij daarmee maandelijks verdient...
Wanneer je op reis vertrekt, gaat er heel wat door je hoofd. Zorgen die je beletten om écht te ontspannen. We geven 6 tips om je bezorgdheden thuis te laten.
Je wilt het schoppen tot miljardair? Dan duik je maar beter in de boeken. Maar met welke studies is de kans op zwempartijen in het geld het grootst?