3 op 10 relaties op het werk eindigt in huwelijk
De werkvloer is een broedplaats voor liefdesromances. Dat blijkt uit een onderzoek van rekruteringssite Careerbuilder bij Britse werknemers.
Daarnaast toont het onderzoek, dat werd uitgevoerd bij ruim 1.000 respondenten, aan dat 23 procent van de ondervraagden al vaker dan één keer gevoelens heeft gehad voor een collega en dat bij 29 procent de liefde wederzijds was.
Bijna een derde is van mening dat liefde op de werkvloer niet kan. Een op de tien gaf aan dat bij hen op het werk direct ontslag volgt wanneer collega's een relatie hebben. Bij zeven procent van de respondenten worden verliefde collega's niet als een probleem aanschouwd, 18 procent vindt liefde tussen collega's eerder onprofessioneel.
Van de ondervraagde werkgevers vindt maar liefst 64 procent een relatie tussen twee werknemers geen enkel probleem, zolang het werk er maar niet onder lijdt.
"Zijn u en uw collega echt verliefd? Wees er dan eerlijk over tegen uw baas. De kans is groot dat uw werkgever er geen problemen mee heeft, zolang jullie je werk goed blijven doen. Maar wees ook realistisch: staat het uw werk wel in de weg, dan kunt u misschien beter op zoek gaan naar een andere baan", aldus Joop Uitendaal van NationaleVacaturebank.
(nm) – Bron: Managersonline.nl
21 februari 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
De werkvloer is een broedplaats voor liefdesromances. Dat blijkt uit een onderzoek van rekruteringssite Careerbuilder bij Britse werknemers.
7 op de 10 Belgen vinden dat liefdesrelaties op het werk geen invloed hebben op de productiviteit van de (verliefde) werknemers.
Geen enkele wet stelt dat een werkgever één van zijn werknemers kan ontslaan enkel en alleen omwille van een relatie. Maar geldt die wet in elke situatie?
Een goede relatie is gebaseerd op vertrouwen en eerlijkheid. Wie het wat spannender wil maken, kan misschien deze zeven leugens eens proberen.
Freddy Van Malderen, directeur van VDAB Oost-Vlaanderen, legt uit hoe VDAB de brug bouwt tussen werkzoekenden en hun toekomstige werkgevers.
Sinds 1 mei 2023 is een fietsvergoeding verplicht. Het precieze bedrag van die fietsvergoeding varieert per sector en bedrijf.
Af en toe van job veranderen kan je leven beter maken. Maar loont het wel de moeite om voortdurend te jobhoppen voor een hoger loon?
De salarisgroei van Belgische bedienden is de hoogste in meer dan twintig jaar...
In 2 op 3 kmo’s zien werknemers onvoldoende kansen op promotie, zo blijkt uit onderzoek van Hogent, KU Leuven, UGent en Securex.