Hulpverlener Intra-familiaal geweld
Description de la fonction
Ben jij een positief ingestelde en krachtige hulpverlener? Wil jij als sterkmaker mee zorg dragen voor onze cliënten? Zie jij het werken met groepen als een uitdaging? Lees dan vooral verder, deze vacature is mogelijk wat jij zoekt!
Plaats in de organisatie
Je maakt deel uit van het IFG-team en werkt onder aansturing van de betrokken teamcoördinator. Tevens ben je één van de verbindingsfiguren tussen jouw team en andere (interne en externe) werkingen.
Het team Intra-Familiaal-Geweld (IFG) is een ambulant onthaal- en begeleidingsteam dat werkt met daders en slachtoffers van misdrijven en hun naasten. Ze draagt een welzijnsgerichte, emancipatorische en herstelgerichte visie uit.
Takenpakket
Als hulpverlener bied je cliëntgericht en kwaliteitsvol onthaal aan personen die zich op eigen initiatief of na doorverwijzing van politie of andere organisatie aanmelden. Hierbij wort de probleemsituatie en aanmeldingsvraag verduidelijkt en een begeleidingsplan opgesteld.
Verder bied je dit cliëntgericht en kwaliteitsvol onthaal binnen het Veilig Huis Limburg aan personen die na politie-interventie aangemeld worden binnen het Veilig Huis. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Veilig Huis-partners inzake een systeemgerichte hulp- en ketenaanpak.
Je biedt cliëntgerichte en kwaliteitsvolle psychosociale hulpverlening aan personen betrokken bij intra-familiaal geweld, namelijk plegers, slachtoffers, koppels en gezinnen. Het gaat om vrijwillige, maar geen vrijblijvende hulp, waarin de verantwoordelijkheid van de cliënt ten volle wordt ondersteund. Er wordt gewerkt rond bewustwording, inleving, verantwoordelijkheid, aan het stoppen en voorkomen van geweld, het herstellen van de gevolgen en het (her)installeren van veiligheid. Je speelt hierbij in op de persoonlijke noden van het cliëntsysteem en verbindt deze aan de doelen van een IFG-begeleiding. Je hebt actieve aandacht voor de kinderen in het gezin en het ruimere netwerk van de cliënt. Het team balanceert met respect voor de cliënt op het raakvlak van politie, justitie en welzijn.
Je realiseert de telefonische en mailbereikbaarheid van de hulplijn 1712 in Limburg. Je verzorgt hierbij het eerste, direct hulpverlenende contact aan burgers die contact opnemen wegens (een vermoeden van) een geweldsproblematiek, misbruik of kindermishandeling. Je luistert, biedt informatie en advies en verwijst adequaat door naar andere vormen van hulp- en dienstverlening of politie/justitie. Hierbij reageer je gepast bij verontrusting.
Je neemt actief deel aan teamvergaderingen, supervisie, intervisie, cliëntoverleg en vertegenwoordigt het team op interne/externe vergaderingen.
Profil
Diploma - Bachelor/Master in een menswetenschappelijke richting
- Bijkomende opleiding wordt naar waarde geschat
Kennis en ervaring - Goede kennis van het Nederlands
- Je hebt affiniteit met de problematiek van intra-familiaal geweld
- Je hebt ervaring met het begeleiden van koppel- en/of gezinsgesprekken
- Je hebt kennis van trauma of bent bereid om hierin bij te scholen
- Je hebt ervaring met gesprekken waarin emoties hoog oplopen
Kerncompetenties Je bent te typeren als integer, cliëntgericht en flexibel. Je kan goed samenwerken en zelfreflecteren.
Waarden Je bent authentiek, behandelt iedereen gelijkwaardig en hebt inlevingsvermogen.
Offre
- Een uitdagende, afwisselende job
- Een contract onbepaalde duur van 50% (19u00)
- Vast uurrooster inclusief 1 avond per week
- Een intern uitgewerkt ondersteuningsaanbod met inter- en supervisie
- De mogelijkheid tot zelfontplooiing via vorming, training en opleiding
- De garantie dat geen dag hetzelfde is
- Verloning volgens PC 319.01, barema B1c
- Vergoeding voor dienstverplaatsing volgen PC met omniumverzekering
- Sociaal abonnement inclusief fietsvergoeding
- Interessant systeem van groepsverzekering: pensioensparen
- Eindejaarspremie