Terug naar overzicht
Vorige

129 van 148

Volgende
Volgend artikel:

Supply chain planner

Wat doet en verdient een calculator bouw?

In de dynamische wereld van de bouwsector is een calculator bouw onmisbaar bij het plannen en realiseren van projecten. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het maken van nauwkeurige kostenramingen en begrotingen, wat essentieel is voor het succes van bouwprojecten. Hoe ziet hun job er precies uit? Welke opleidingen zijn er? Welke vaardigheden heb je nodig? Hoe kan het loopbaantraject van een calculator bouw eruit zien? En... welk loon krijgen zij betaald voor hun werk? Een overzicht...
beroep calculator bouw

Wat doet
een calculator bouw?

Een calculator bouw, ook wel bekend als een bouwkostendeskundige, is verantwoordelijk voor het analyseren van bouwplannen en het bereken van de kosten van een project op basis van het lastenboek, de meetstaat en allerhande bijkomende documenten. Zijn/haar taken omvatten het ...

  • ... inschatten van de kosten voor arbeid, materialen, apparatuur en andere benodigdheden voor een bouwproject.
  • ... creëren van gedetailleerde begrotingen die als leidraad dienen voor het budgetbeheer tijdens het project.
  • ... analyseren van offertes van verschillende leveranciers en onderaannemers om de meest kosteneffectieve opties te identificeren.
  • ... identificeren en evalueren van mogelijke risico's die de kosten van het project kunnen beïnvloeden.
Een job voor jou? Deze werkgevers zijn op zoek naar een (m/v) calculator bouw...
#

Wat moet een calculator bouw
gestudeerd hebben?

Om een calculator bouw te worden, is meestal een diploma in een relevant vakgebied vereist. Specifieke cursussen in bouwkostenberekening kunnen zeker ook nuttig zijn. Typische opleidingen in België zijn:

illustration-books

Hoe word je
een calculator bouw?

Calculator bouw is vaak een ervaringsgericht beroep. Veel professionals beginnen als assistent-calculator of werken in andere functies binnen de bouwsector – als werkvoorbereider of projectleider, bijvoorbeeld – voordat ze deze rol bereiken. Het is sowieso belangrijk om vertrouwd te raken met zoveel mogelijk bouwprocessen en materialen alvorens aan de slag te kunnen als calculator bouw.


Job-alert: jobs op maat in je mailbox
illustration

205 vacatures beschikbaar voor calculator bouw

Job alert via e-mail:

Uit
Aan

Welke vaardigheden
moet een calculator bouw hebben?

Als calculator bouw moet je beschikken over een breed scala aan vaardigheden om succesvol te kunnen zijn in deze functie. Enkele belangrijke vaardigheden zijn:
Het vermogen om complexe bouwgegevens te analyseren en te interpreteren.
De calculator bouw moet over een uitstekende rekenvaardigheid beschikken om complexe berekeningen te kunnen maken.
Het maken van nauwkeurige kostenramingen en begrotingen is cruciaal.
Effectieve communicatie met projectteams, leveranciers en onderaannemers is essentieel.
Begrip van bouwmaterialen, methoden en technieken is belangrijk.
Het gebruik van gespecialiseerde software voor kostenramingen en begrotingen.

Welke specialisaties zijn er mogelijk
binnen de functie en het beroep van calculator bouw?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van specialisaties binnen het vakgebied van een calculator bouw. Afhankelijk van je interesses en vaardigheden, kun je je als calculator bouw verder specialiseren in een bepaald gebied en je carriĆØre daarmee een nieuwe richting geven.
Welke jobs passen bij mijn profiel?
illustration-pad

Hoeveel verdient
een calculator bouw?

Het salaris van een calculator bouw varieert op basis van ervaring, locatie en specialisatie. Als starter kan je in België rekenen op een gemiddeld maandloon tussen 2.500 euro en 3.500 euro.

  • Eens je meer ervaring kan voorleggen, loopt dit op naar een gemiddeld salaris tot 4.500 euro en in bepaalde bedrijven zelfs tot bruto 6.000 euro per maand.
  • Specialisaties zoals duurzaam bouwen kunnen nog een extra salarisboost opleveren van 10% tot 20% daar bovenop.

Extra

Vanzelfsprekend kan een calculator bouw vaak ook aanspraak maken op diverse extralegale voordelen. Het exacte aanbod kan variëren afhankelijk van de werkgever en de specifieke arbeidsovereenkomst, maar de meest gangbare zijn toch: een bedrijfswagen met tankkaart, maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en groepsverzekering, flexibele werkuren en de mogelijkheid tot thuiswerk.

Bedrijven investeren ook vaak in de professionele groei van hun werknemers door middel van opleidingen en certificeringen. Bovendien kan je als calculator bouw in aanmerking komen voor bonussen en premies op basis van de prestaties en het succes van projecten.

Hoewel deze voordelen vaak voorkomen, kunnen individuele arbeidsovereenkomsten variëren, en sommige werkgevers kunnen nóg andere aanvullende voordelen aanbieden, om talent aan te trekken en te behouden. Het is daarom steeds belangrijk om je arbeidsovereenkomst zorgvuldig te bestuderen en eventuele vragen te stellen tijdens het onderhandelen over de voorwaarden.

Vergelijk je loon: Verdien jij zoals het hoort?
Gemiddelde brutosalaris van een calculator bouw
ā‚¬ 3.500 /maand
Minimum ā‚¬2.500
Maximum ā‚¬4.500
Mogelijke extralegale voordelen:
  • Bedrijfswagen
  • Tankkaart / laadpas
  • Maaltijdcheques
  • Hospitalisatieverzekering
  • Groepsverzekering
  • Flexibele werkuren
  • Thuiswerk
  • Bonus/commissie