Veel mensen zouden hun verpleegkundigen graag willen belonen met hetzelfde loon als een topvoetballer of zelfs gewoon een topdokter. In de realiteit liggen deze lonen daar ver van en zien we dat mensen in de zorgsector vaker wel dan niet voor een lage verloning tot het uiterste worden gedreven. Maar hoe zit dat met de medische top en het bestuur zelf?
De gemiddelde Vlaamse ziekenhuisdirecteur van een algemeen ziekenhuis verdient zo’n 250.000 euro bruto per jaar. Officieel, is dat zo’n 5.145 euro netto per maand. Veel, maar een directeur van een groot ziekenhuis doet het al gemakkelijk met zo’n 100.000 euro per jaar meer.
Het hoofd van een groot algemeen ziekenhuis ( + 800 bedden) of een universitair ziekenhuis kan al op zo’n 350.000 à 400.000 euro rekenen. Volgens Marc van Impe, schrijver voor MediQuality en voorzitter van het Vlaams Instituut voor Journalistiek, verdienden Marc Noppen van het UZ Brussel en Johan Kips, ex-hoofd van UZ Leuven, om en bij de 380.000 euro per jaar. Bij ZNA zou de directeur al recht hebben op zo’n 500.000 euro per jaar, wat in het niets valt bij de ex-directeur van het H.H.-ziekenhuis in Roeselare, want die kreeg een jaarlijkse vergoeding van zo’n 800.000 euro.
Hoewel deze directeurs en voorzitters met de nodige ervaring en expertise op post komen en dus wel een investering waard zijn, gaan er toch stemmen op om een loonbeperking vast te stellen. Ook Zorgnet Vlaanderen stelt zich vragen of deze lonen wel verantwoord zijn. Wat denk jij?
(sjv) - Bron: Express Business / Vlaamse gezondheidszorg
28 december 2017Hoeveel een verpleegkundige verdient, hangt onder andere af van de anciënniteit. Wij vergeleken het loon van 3 verpleegkundigen, zonder en mét ervaring ...
We vroegen hoofdverpleegkundige Matthias Van Houdenhove (43) uit Sint-Kwintens-Lennik hoeveel hij netto per maand verdient …
We vroegen aan Naomi (26) uit Deurne hoeveel ze verdient ...
Is er vandaag en morgen nog werk in de zorgsector? Het antwoord is ja. Alleen zullen we dat werk anders moeten invullen.
Je kan pas goed zorg dragen voor anderen als je goed zorg draagt voor jezelf. Zorgverleners blijken in de praktijk echter erg vatbaar voor een burn-out.
Voor heel wat jobfuncties heb je tegenwoordig echt wel een smartphone of laptop nodig. Gelukkig moet je die als werknemer niet altijd zelf betalen.
35% van de Vlamingen verveelt zich naar verluidt wel eens op het werk...
Verzekeringsgroep AXA gaat zijn werknemers meer ruimte bieden voor de belangrijkste zaken in hun leven. Mogelijk loonverlies wordt bijgepast.