Belgische profvoetballers verdienen steeds meer
Op zes jaar tijd is het gemiddelde bruto jaarloon van een voetbalspeler uit de Belgische eerste klasse toegenomen met maar liefst 60 procent.
Messi beëindigt dus waarschijnlijk zijn carrière bij Barcelona, de club waar hij overigens al van zijn dertiende aan de slag is. Zo’n haast levenslange carrière bij eenzelfde club is in het hedendaagse profvoetbal eerder uitzonderlijk.
Nog opmerkelijker is het loon dat Messi de komende jaren gaat verdienen. Messi strijkt per jaar naar schatting 70 miljoen euro op. Hierbij zitten het vaste loon, maar onder meer ook de geschatte premiegelden en het tekengeld, een voor voetballers typische ‘loyaliteitspremie’ om hem te bedanken voor zijn verlengd verblijf in de Catalaanse hoofdstad.
Reken daar nog wat portretrechten bij en je weet dat Messi zijn schaapjes op het droge heeft.
Per maand gaat de Argentijn dus ruim 5,8 miljoen euro verdienen of 1,35 miljoen euro per week. Op een dag is dat ruim 192.000 euro of meer dan 8.000 euro per uur. Op 20 minuten is dat zowat 2.700 euro.
Dat is ongeveer evenveel als wat de doorsnee Belg verdient. Volgens de loonwijzer van Jobat is dat 2.875 euro bruto per maand. Of anders gesteld: Messi verdient evenveel als tweeduizend werkende Belgen samen.
(wv) - Bron: MARK Magazine
Op zes jaar tijd is het gemiddelde bruto jaarloon van een voetbalspeler uit de Belgische eerste klasse toegenomen met maar liefst 60 procent.
Mensen zijn het al langer eens dat voetbal en de bedrijfswereld op elkaar lijken. Managementspecialisten beweren zelfs dat de zakenwereld nog wat kan leren.
Hoewel de meeste mensen gratis en voor niets op Twitter zitten, zijn er mensen die er wel degelijk hun brood mee verdienen.
Waar valt voor professionele voetballers het meeste geld te rapen? En in welke andere teamsporten worden spelers minstens zo goed betaald als in voetbal?
Kevin De Bruyne en Eden Hazard zijn de best betaalde Belgische sporters, in vergelijking met Lionel Messi en Ronaldo verdienen ze relatief weinig.
Wat motor en wielen heeft, is vandaag aanleiding tot knelpuntberoep. Nieuw in het rijtje: de motormecanicien. Ook de elektrificatie speelt een rol.
Met 24% deeltijds werkenden komt deeltijds werk in België vaker voor dan in de meeste andere EU-landen...
De (petro)chemische en farmaceutische industrie betaalt haar mensen nog steeds het best. Hoe ziet dat lijstje er voor de rest uit?
Voor werkgevers kondigt 2023 zich uitdagend aan. Salaris blijkt voor kandidaten dé reden om de stap naar een nieuwe werkgever te wagen. Al is loon niet alles.