Hoeveel verdient een programmeur bij Apple, Facebook of Google?
Bedrijven uit de technologische sector staan erom bekend om hun werknemers, en dan vooral hun softwareontwikkelaars, meer dan behoorlijk te belonen.
Het bedrijf werd opgericht in 1976, en na de computersector te revolutioneren, bracht Apple in 2007 de eerste iPhone op de markt. Onder leiding van Steve Jobs groeide Apple uit tot een fenomeen, en dat is het nog steeds.
Na zijn overlijden in 2011, nam Tim Cook het roer over. In 2017 verdiende Cook zo’n 83 miljoen euro, waaronder een slordige 2,5 miljoen euro als basissalaris, een cash bonus van iets meer dan 7 miljoen en het grootste deel krijgt hij door de uitbetaling van Apple aandelen. Je hoeft natuurlijk niet de baas te zijn om goed te verdienen bij Apple. De vijf topmannen bij Apple kregen in 2017 zo’n 19 miljoen. Om zoveel geld binnen te halen moet je wachten tot de financieel directeur, de sales directeur, het hoofd van hardware engineering, het hoofd van hardware technology of het hoofd van de raad van bestuur ontslag neemt.
Voor je het tot deel van het management schopt, ga je waarschijnlijk bij het begin moeten beginnen. Het gemiddelde jaarloon bij Apple is zo’n 82.000 euro.
Onderaan de loonladder bij Apple, vind je de klantendienst. Gaat er iets mis, heb je hulp nodig, of weet Siri niet meer wat je favoriete kleur is, de klantendienst zorgt ervoor dat je je echt koning voelt. Een werknemer bij de klantendienst verdient jaarlijks zo’n 36.500 euro. Natuurlijk, als je veel weet van technologie en die kapotte iPad zelf kan repareren kan je er meer dan het dubbele verdienen.
Ben je creatief en wil je graag het verhaal van Apple nog beter vertellen. Dan ga je best solliciteren voor een functie op de marketingafdeling. Daar variëren de gemiddelde lonen tussen de 53.000 euro en 100.000 euro. Ben jij een tovenaar met woorden en krijg je zelfs de moeilijkste formules gemakkelijk uitgelegd, ga dan voor een functie als technisch schrijver en verdien zo’n 118.000 euro per jaar.
Onder leiding van Steve Jobs en een topteam van ingenieurs revolutioneerde Apple maar liefst 6 sectoren. Door de komst van iPhone, iMac en MacBooks veranderde het elektronicabedrijf de telefoon- en computerindustrie. Door hun nieuwe tablets, moesten concurrenten zoals Samsung zichzelf heruitvinden. Met de iPod en later het invoeren van de streamingdienst Apple Music werd de muziekindustrie onder handen genomen. Apple bracht ook enorme veranderingen teweeg in de wereld van de animatiefilm en het digitaal publiceren. Wil jij mee de wereld vervormen? Dan moet je bij Apple als ingenieur aan de slag. Een ingenieur verdient er gemiddeld tussen de 123.000 euro en 187.000 euro. Een senior software ingenieur kan er zelf zo’n 240.000 euro verdienen per jaar.
Ben je echter niet zo goed in al die wiskundige berekeningen en technologische snufjes, niet getreurd. Er valt ook grof geld te rapen bij het management. Een directeur verdient gemiddeld zo’n 79.000 euro per jaar en dat is dan ook de minstverdienende functie binnen het management. Een technisch programmamanager verdient gemiddeld bijna 149.000 euro en dat loon kan oplopen tot 177.000 euro.
Kan je niet meer zonder je iPhone, je MacBook, en je dagelijkse gesprekken met Siri, dan is een carrière bij Apple zeker iets voor jou. Wil je nog meer weten over de verschillende functies en lonen bij Apple, neem een kijkje op https://www.paysa.com/salaries/apple
De looncijfers zijn gebaseerd op de lonen van zo’n 73.000 werknemers en het laatst geüpdatet op 16 maart 2018. Deze cijfers zijn een schatting van het totaal brutoloonpakket, inclusief zaken zoals het basissalaris en de jaarlijkse bonus.
(mr)
18 juni 2018Bedrijven uit de technologische sector staan erom bekend om hun werknemers, en dan vooral hun softwareontwikkelaars, meer dan behoorlijk te belonen.
Apple-medewerkers die een nieuw personeelslid voor het bedrijf kunnen strikken, krijgen een bonus van maar liefst 10.000 dollar.
Iedere minuut verdient computerfabrikant Apple meer dan wat een gemiddelde werknemer jaarlijks binnenrijft. Dat blijkt uit een analyse van WorldPay Zinc.
Kantoorgebouwen die momenteel in de steigers staan houden rekening met elk type werknemer. Want niet iedereen werkt graag permanent op dezelfde locatie ...
Techgigant Apple bouwt een gloednieuw hoofdkantoor. Het gebouwencomplex – Apple Campus 2 – is rond en krijgt niet voor niets de bijnaam ‘Spaceship’.
Joe Moreno werkte acht jaar voor het Amerikaanse computerbedrijf Apple en heeft daar duidelijk geen spijt van.
Sinds de dood van Steve Jobs beheert zijn vrouw Laurene hun vermogen en dat maakt van haar de zesde rijkste vrouw ter wereld.
Flexibele uren, telewerken en een goed uitgebouwd openbaar vervoer: daarom kiezen deze jongeren voor een Brusselse werkgever.
Je hebt vakantie, maar opeens krijg je telefoon van de baas. Hij heeft je verlof ingetrokken. Je moet dus komen werken! Kan dat zomaar? Jobat zocht het uit.