Carrière maken in het buitenland? Dat doe je zo!
Droom jij er ook van om professioneel naar het buitenland te trekken? Bij velen blijft het bij dromen. Dankzij deze drie tips is de stap makkelijker gezet.
Toen mijn vriend een doctoraatsonderzoek werd aangeboden in Perth, ben ik hem gevolgd. We wonen hier nu sinds september 2016, maar vertrekken over twee maanden terug naar België. Ik werk momenteel als serveerster bij Coco’s Restaurant in South Perth. Daarnaast word ik soms gevraagd om bij een privéschool tijdens evenementen in te springen als serveerster.
Ik doe mijn werk graag omdat ik nu heel veel geld kan verdienen. Het is in dit restaurant mogelijk om ongelimiteerd te werken en de Australische horeca betaalt goed. Toch zal ik blij zijn wanneer ik over enkele maanden in België op zoek kan gaan naar een job die aansluit bij wat ik gestudeerd heb. Het is hier namelijk heel moeilijk om als buitenlandse lerares aan de slag te gaan. Ook ben ik het beu om in de horeca te werken, vooral vanwege de lange dagen en het zware werk.
Ik ben heel tevreden over mijn loon. In Australië verdien je veel meer dan in België, omdat de taksen hier lager zijn en omdat je hier gemakkelijk twee of drie jobs kunt hebben. Hogere lonen gaan hier samen met een duurder leven, maar als je vele uren kunt werken, kom je gemakkelijk rond.
Dat verschilt van week tot week. Alles hangt af van de uren die ik in het restaurant kan werken en de extra evenementen waar ik help. Normaalgezien werk ik zo’n 40 à 45 uren per week, maar dat kan soms oplopen tot meer dan 50 uren.
Ik werk nog niet zo heel lang bij Coco’s Restaurant. Daarvoor werkte ik enkele uren als serveerster in een golfclub en kwam ik net rond met mijn loon. Nu ik meer kan werken, kan ik wat geld opzijzetten om op reis te gaan. Volgende maand ga ik samen met mijn vriend naar de oostkust van Australië om ons buitenlands avontuur af te sluiten.
Ik betaal het meeste voor eten, drinken, openbaar vervoer en uitgaan. Het dagelijkse leven is hier veel duurder dan in België. Mijn vriend betaalt de huur en de rekeningen, omdat hij iets meer verdient dan ik.
Aan het openbaar vervoer en Ubertaxi’s. De stad is groot en je geeft op termijn veel geld uit om je te verplaatsen. Als we de tijd zouden kunnen terugdraaien, hadden we meteen een auto gekocht toen we hier aankwamen. Nu geven we dus wel veel geld uit aan het openbaar vervoer, maar ik had het liever anders gezien.
Ik geniet ervan om op reis te gaan, uit te gaan en dingen te beleven. Daar geef ik gemakkelijk geld aan uit, zeker hier in Australië. Ook aan kleren kan ik wel wat geld spenderen.
Als ik de lotto zou winnen nu ik nog in Australië woon, zou ik heel wat Aziatische landen willen bezoeken. Van hieruit zijn die heel gemakkelijk en snel bereikbaar. Ook zou ik meteen een auto kopen en ontslag nemen als serveerster. Ik zou hier veel liever vrijwilligerswerk doen.
(sdc)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
24 januari 2019Droom jij er ook van om professioneel naar het buitenland te trekken? Bij velen blijft het bij dromen. Dankzij deze drie tips is de stap makkelijker gezet.
Een lange reis achter de rug of voor de boeg maar bang dat je waarde op de arbeidsmarkt hierdoor daalt? Volg deze tips en maak van je reis een troef!
Droom je er ook van te werken in het buitenland, maar boezemen de vele obstakels je angst in? Geen paniek, deze 8 tips zullen het je makkelijker maken.
We vroegen aan Emmy Baert (25) uit Rotselaar/Australië hoeveel ze verdient.
Enkele redenen waarom werkloosheid misschien net de ademruimte is die sommige twintigers nodig hebben.
We vroegen aan Nick (26) uit Tessenderlo - werkzaam als barman in Australië - hoeveel hij netto per maand verdient …
Verre reizen maken, het staat bovenaan menig bucketlist. Deze 11 tips zorgen ervoor dat alle dromers nu daadwerkelijk hun valies mogen beginnen maken.
Uit onderzoek blijkt dat er nogal wat taboes rondzweven op de werkvloer. Die kunnen in het slechtste geval zelfs leiden tot een heuse zwijgcultuur…
De salarisgroei van Belgische bedienden is de hoogste in meer dan twintig jaar...