Het loon van een Belgische fruitplukster in Australië: 2.300 euro netto
We vroegen aan Emmy Baert (25) uit Rotselaar/Australië hoeveel ze verdient.
Het takenpakket van een au pair is in elk gezin anders. Voor mij is het simpel: ik zorg voor een baby van bijna één jaar wanneer haar ouders er niet zijn. Dus ik doe verschillende activiteiten met haar: ik ga met haar naar het park of naar het winkelcentrum, en ik zorg ervoor dat ze slaapt en dat ze eten krijgt. In feite neem ik alle taken van de ouders over tot ze terug zijn. Mijn gastmama geeft ook nog borstvoeding, dus ik ben ook vaak op de school waar zij werkt, zodat het kindje tijdig gevoed kan worden.
Ik doe mijn job echt supergraag. Ik kom net terug van vijf weken vakantie, en ik was heel blij dat ik terug kon beginnen werken. Ik merk echt dat er een vertrouwensband is ontstaan tussen mij en ‘mijn’ kind, ook al was ze dan nog maar zes maanden oud toen ik begon. Ik voel mij ook echt thuis bij mijn familie hier, dus ik was blij dat we gewoon terug samen aan tafel zaten ’s avonds, en dat ik terug in mijn eigen bed kon slapen.
Ik ben blij met mijn loon. Het minimumloon in Australië is vastgelegd op 18 Australische dollar per uur. Daar zit ik natuurlijk ver onder, maar ik krijg kost en inwoon, dus ik moet in principe niets zelf betalen. Ik kan meer dan genoeg sparen om te gaan reizen wanneer mijn maanden als au pair erop zitten.
Ik werk veertig uren per week, elke dag van 8 tot 16 uur. Dat is zo vastgelegd door de organisatie die mijn reis geregeld heeft.
Het geld dat ik hier verdien, is ook bedoeld om hier te gebruiken. Als je op je eentje wilt rondreizen, moet je tours boeken, en dat kost heel wat. Ik werk in totaal zeven maanden, en dan ben ik van plan nog drie maanden rond te reizen met wat ik gespaard heb.
Ook al is het in principe inbegrepen, toch geef ik nog veel geld aan eten. Ik ga graag af en toe uit eten in de stad. En reizen, dat neemt ook een flinke hap uit mijn budget.
Aan kleren. Gewoon omdat ik hier maar 30 kilo bagage mee mag nemen, daar valt weinig aan te veranderen.
Reizen. In het begin is het misschien lastig om zoveel geld uit te geven aan een tour, maar het is het toch altijd waard.
Ik zou een groot deel opzijzetten om aan mijn ouders en mijn familie te geven, en de rest zou ik gebruiken om te reizen. Ik ben niet zo’n langetermijnplanner, de toekomst biedt zich vanzelf wel aan. Het hangt er natuurlijk van af hoe groot de pot is, want ik kan moeilijk voor 25 miljoen euro gaan rondreizen.
(sdc)
Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
16 februari 2018We vroegen aan Emmy Baert (25) uit Rotselaar/Australië hoeveel ze verdient.
Droom je er ook van te werken in het buitenland, maar boezemen de vele obstakels je angst in? Geen paniek, deze 8 tips zullen het je makkelijker maken.
Reis je graag de wereld rond, maar heb je er het geld niet voor? Dan overweeg je best eens de volgende 13 jobs, waar reizen én werken hand in hand gaan.
Verre reizen maken, het staat bovenaan menig bucketlist. Deze 11 tips zorgen ervoor dat alle dromers nu daadwerkelijk hun valies mogen beginnen maken.
We vroegen aan Nick (26) uit Tessenderlo - werkzaam als barman in Australië - hoeveel hij netto per maand verdient …
We vroegen aan Rens (24) uit Oelegem hoeveel ze verdient ...
Een lange reis achter de rug of voor de boeg maar bang dat je waarde op de arbeidsmarkt hierdoor daalt? Volg deze tips en maak van je reis een troef!
De Lijn biedt ál haar medewerkers boeiende doorgroeimogelijkheden aan, ongeacht de functie en voorgeschiedenis. Zo ondervonden ook enthousiaste De Lijn-krachten Yves, Sara en Hicham aan den lijve.
Typ koetswerk in op Jobat.be en je krijgt honderden vacatures... Aan welke koetswerkjobs is er het meest nood?