Hoe schrijf je een goede ontslagbrief?
Bekijk onze voorbeeld ontslagbrief en kom zo te weten hoe je een goede ontslagbrief kan opstellen...
Herken je volgende zaken, dan is het misschien tijd voor een nieuwe uitdaging ...
Je baan vreet al je energie weg en je beleeft er geen plezier meer aan. Je voelt je ellendig en dit begint door te sijpelen naar de buitenwereld.
De wekker gaat, en je draait je nog even om. Het vooruitzicht op je werkdag geeft je lood in je benen.
Je hebt de laatste tijd vaker hoofdpijn, rugpijn, maagklachten, concentratieproblemen en je bent niet meer vooruit te branden.
‘De meeste dromen zijn bedrog’ is je leuze. Je gelooft dat er niets anders is dan dit. Je durft niet te dromen dat een droombaan wél bestaat. En toch, soms is het gras écht wel groener aan de overkant!
Als je werk geen enkele mogelijkheid meer biedt om persoonlijk of professioneel te groeien, is het tijd om verder te kijken.
Je vindt het niet (meer) leuk en/of verveelt je kapot.
Staat het bedrijf waarvoor je werkt voor iets waarin jij persoonlijk niet gelooft? Draait alles bijvoorbeeld om geld, terwijl jij zeer maatschappelijk betrokken bent?
Het leven is kort. Tijd is kostbaar en komt nooit meer terug. Ga er dus zorgvuldig mee om.
Het lied ‘Thanks God it is Friday!’ is jouw favoriet en op zondagavond voel je stress om er weer een week tegenaan te gaan.
Je voelt je zelfs cynisch worden en bent niet meer betrokken bij wat je doet. Je voelt je vervreemd van jezelf.
Komen bovenstaande signalen je heel bekend voor? Weten wat je niet wil, kan je helpen om duidelijk te maken wat je dan wél wil. Vaak is dat het tegenovergestelde van wat je dwars zit. Keer de uitspraak dus 180 graden om. Immers, als je je aandacht verlegt naar wat je wel wil, zul je ook die richting opgaan. En plots komen er dingen in beweging: ‘wie geen doel heeft, neemt genoegen met elke weg’, terwijl er veel meer mogelijk is dan je denkt.
Je ervaart af en toe angst. Je weet wel wat je hebt, maar niet wat het gaat worden. Je verzint allerlei excuses. De pijn moet groot genoeg zijn om je comfortabele leven dat niet meer past op te geven. En als je niet zelf ingrijpt, grijpt het leven soms in.
"Ik heb echt het gevoel dat die burnout een zeer waardevolle les is geweest", bekent Eva. "Anders had ik nooit die stap gezet en zoveel plezier gevonden in wat ik momenteel elke dag doe in mijn job. Ik moet ook wel zeggen dat dit voor een heel groot deel te maken heeft met de nieuwe werkomgeving en organisatiecultuur."
"Ook op gebied van mijn persoonlijkheid voel ik dat ik dichter bij mezelf sta. Ik wil helemaal niet meer terug de oude worden. Die burnout is misschien wel één van de 'beste' dingen die me zijn overkomen ... Een vloek en een zegen tegelijk!"
E-GIDS: Eerste hulp bij burn-out
Heb je besloten dat het zo niet langer kan? Dan is het raadzaam om even stil te staan bij jezelf en je af te vragen:
Als dit helder voor je wordt, kan je je loopbaan zelf gaan sturen, en verlies je geen tijd en energie meer met jobs die toch niet bij je passen.
GO FOR HAPPY: Start je zoektocht en vind de job van je leven!
(kv / kvdw)
Al deze zaken komen aan bod in het programma 'In 5 stappen weten wat ik wil', van carrièrecoach Katrin Van de Water. Lees er meer over op de site van Passion For Work. Vanuit de filosofie van Personal Branding begeleid Katrin hoogopgeleide 30- en 40-ers die worstelen met hun loopbaan. Wil je hier meer over weten? Vraag het gratis eBook aan via www.passionforwork.net en je ontvangt maandelijks carrièretips.
3 september 2020Bekijk onze voorbeeld ontslagbrief en kom zo te weten hoe je een goede ontslagbrief kan opstellen...
Deze vier factoren bepalen de jobtevredenheid van mensen. “Als het op één daarvan niet goed zit, kun je maar beter eens goed nadenken.”
Ze zeggen weleens dat jobhoppen de doodsteek voor je carrière kan betekenen, maar wat als je té lang in één job blijft? Is dat beter?
Ben je pas ontslagen? Of ben je van plan om ontslag te nemen? Bereken dan hier je opzegtermijn!
Ben jij tevreden op en met je werk? Hopelijk wel. Maar voel je je ook geëngageerd en vind je je werk ook zinvol? En wat doet je baas hieraan?
Met deze gids sluit je dit hoofdstuk van jouw leven zo correct mogelijk af...
Een ‘nee’ heb je, een ‘ja’ kun je krijgen. Goedbedoelde raad, maar om een ‘ja’ te krijgen, moet je soms toch wel wat onderhandelen. Hoe pak je het succesvol aan?
In plaats van een nieuwe job te zoeken blijft de Belg eerder bij dezelfde werkgever. Maar als we blijven zitten, hoe maken we dan het beste van onze loopbaan?
Jobhoppen kan een professionele levenswijze zijn, al hou je best wel rekening met de voor- en nadelen...