Alcohol
Vorige

1 van 38

Volgende
Volgend artikel:

Hoe gezond is de Belgische werknemer?

Hoe je van bier drinken je beroep maakt

"Soms begin ik om acht uur ’s ochtends te proeven en stop ik pas om vijf uur ’s avonds, en dat vier dagen aan een stuk" (Scott Kerkmans, chief beer officer Four Points by Sheraton)
Meer dan 7.000 kandidaten waren er voor de job, maar het is de Amerikaan Scott Kerkmans (28) die zich sinds vorig jaar chief beer officer van de Four Points by Sheraton-hotels mag noemen.

Dit moet ongeveer de leukste job ter wereld zijn?

"Ik denk het wel (lacht). Het is alleszins een droomjob. Toen ik begon te werken in de bierindustrie heb ik nooit gedacht dat ik dit ooit zou doen. Maar ik ben nu CBO en hoop dat zo lang mogelijk vol te houden."

Enig idee waarom jij het gehaald hebt uit meer dan 7.000 kandidaten?

"Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door bier. Dat heeft ongetwijfeld meegespeeld. Maar de hele selectieprocedure was best intensief. Vijf maanden heeft het geduurd voor ik wist dat ik de job had. In die periode ben ik onder andere naar New York gereisd voor een sollicitatiegesprek en heb ik ook een sollicitatievideo van mezelf moeten maken."

Wanneer is je fascinatie voor bier begonnen?

"Op die ene avond, jaren geleden, dat mijn broer me een thuisbrouwpakket cadeau deed. Sindsdien is de passie enkel maar gegroeid. Van de Alaskan Brewing Company heb ik het getuigschrift ‘bierkenner’ gekregen en vorig jaar heb ik mijn eigen biermagazine DRAFT uit de grond gestampt. Daarin schrijf ik elke week een recensie."

Hoe ziet de dag van een chief beer officer eruit?

"Heel verschillend. De ene dag organiseer ik biermaaltijden waarop ik mensen laat kennismaken met verschillende soorten bier. Maar ik stel ook trainingsschema’s op voor het hotelpersoneel, zorg er voor dat onze hotelmanagers de beste lokale bieren kunnen aanbieden aan hun gasten en gisteren was ik bijvoorbeeld nog in München voor de Oktoberfesten. Dat was hard werken (lacht)."

(wv)

7 augustus 2019
Anderen bekeken ook