Hoe reageer je op verbaal geweld op het werk?
Een hoge werkdruk en stress zorgen er af en toe voor dat sommigen uit de bocht gaan en beginnen schelden. Hoe jij dan moet reageren? Jobat geeft 3 tips!
Wat wordt er begrepen onder ongewenst gedrag? Specifieke regels over ongewenst gedrag vind je terug in een wet van 11 juni 2002. Maar wat kan je doen als je zelf slachtoffer wordt van ongewenst gedrag of seksuele intimidatie?
Vaak wordt er op de werkvloer al eens gegrapt of geplaagd. Maar wat als dit overgaat in pesten? Wat verstaat de wet onder pesten op het werk? En wat moet je doen met verbaal geweld op het werk? Alle informatie over ongewenst gedrag, pesten, vervelende collega’s en zoveel meer vind je in onderstaand dossier.
Een hoge werkdruk en stress zorgen er af en toe voor dat sommigen uit de bocht gaan en beginnen schelden. Hoe jij dan moet reageren? Jobat geeft 3 tips!
Wanneer collega's aan hun bureau eten, durven ongewenste geuren wel eens te overheersen. Welke zaken eet je beter niet in de buurt van je collega’s?
Iedereen heeft wel eens iets aan te merken op zijn of haar baas, maar sommigen hebben het écht niet getroffen. Hoe herken je eigenlijk een slechte baas?
De 7 hoofdzonden. Ze zijn al sinds mensenheugenis eigen aan de mens en zorgden al voor eindeloos veel problemen. Ja, ook op de werkvloer.
Omgaan met een chef die echt incompetent is, is niet evident. Met de juiste ingesteldheid en een aantal tips, kan je zelfs beter worden van zo'n baas.
Fouten gebeuren altijd. Maar heb je een collega die er werkelijk niets van bakt, zorg dan dat je er zelf niet het slachtoffer van wordt. Daarom: 5 tips!
Wil je je hele leven hetzelfde werk doen? Heel simpel: zet dan deze 8 tips in de praktijk, en je bent zeker dat je baas je nooit nog iets komt vragen!
De impact van onze job op ons welzijn is groot. Maar helaas blijken niet alle werksituaties even gezond...
Uit onderzoek blijkt dat er nogal wat taboes rondzweven op de werkvloer. Die kunnen in het slechtste geval zelfs leiden tot een heuse zwijgcultuur…
Had je vroeger misschien een lastige baas, dan spreken we vandaag over toxisch leiderschap. Maar wat is dat eigenlijk, een ‘toxische baas’?
Ruim 1 op de 4 werknemers geeft aan zich niet altijd veilig te voelen bij hun leidinggevende. Hoe ziet de ideale baas eruit?
Het Japanse marketingbedrijf Piala Inc. besloot recent om niet-rokers te belonen met 6 extra vakantiedagen. Maar waarom? En werkt zoiets écht?
Op emoties hebben we weinig vat, maar ze hebben wel veel invloed op onze werkzaamheden. Hoe ga je daar best mee om?
Uit onderzoek blijkt dat veel personeelsleden in openbare diensten vaak met geweld in contact komen tijdens hun diensturen. We zetten de cijfers op een rijtje.
In welke jobs wordt het vaakst een scheve schaats gereden?
Contraproductief werkgedrag kent vele maten en vormen. Van roddels en ongepast moppen tot een ronduit toxische werkattitude. Hoe herken je het?
Op het werk kun je je soms ergeren. Even ventileren kan de druk dan verlichten, maar pas op: te veel klagen is nefast voor je carrière!
Werk is werk en privé is privé… of toch niet? In bepaalde gevallen kan je werkgever jou wel degelijk sanctioneren of zelfs ontslaan bij ongepast gedrag.
Pestkoppen op het werk kunnen soms een echte pest zijn en hoezeer je ze ook wil mijden, je vindt ze echt overal… Hoe herken je ze en wat doe je eraan?
Met je ogen draaien als je collega wat zegt. Of valse geruchten vertellen. Er wordt, spijtig genoeg, nog te veel gepest op de werkvloer. Waarom toch?