Jezelf zijn op het werk: waarom en hoe?
Waarom is het zo belangrijk om je volledige zelf te zijn in de professionele omgeving waarin je dagelijks vertoeft? We trakteren op enkele tips om dat proces makkelijker te maken.
Je geluk maak je in de eerste plaats zelf. Een handje toesteken, kan dus nooit kwaad. Op deze pagina’s vind je alles over gelukkig zijn op het werk. Tips & tricks, te mijden ergernissen, suggesties en ideeën om je werkdag op te vrolijken en er op het werk het beste van te maken.
Hoe overleef je trouwens een job die je haat? En hoe ga je om met ruzie op kantoor? Je geluk vind je op deze pagina!
Waarom is het zo belangrijk om je volledige zelf te zijn in de professionele omgeving waarin je dagelijks vertoeft? We trakteren op enkele tips om dat proces makkelijker te maken.
Grijze muizen, saai werk en een stijve hiërarchie? Beobank doorbreekt deze stereotypes.
Je diploma bepaalt je job voor de rest van je leven. Toch? Bij PepsiCo denken ze daar anders over...
Voor velen roept werken bij de overheid beelden op van regels en bureaucratie in plaats van flexibiliteit en creativiteit. Maar klopt dat ook?
Over de integratie van millennials en Gen Z’ers op de arbeidsmarkt is al heel wat inkt gevloeid. Maar hoe zit het nu écht?
We spraken met Arno Van Den Abbeel over wat hij het leukste én het moeilijkste vind aan z’n job als fulltime hoofdcoach van OHL Women.
Bij HR-specialist Asap draait alles om de ‘Yellow Vibes’ en de familiale sfeer. Drie Asap-collega’s getuigen.
Wist je dat je via de radio een job kunt vinden? Of nieuwe werknemers bereikt voor je bedrijf?
De werkende Belg gaat er qua loon opnieuw op vooruit. En toch daalt de algemene tevredenheid over het loonpakket en het algemene geluksgevoel op vlak van werk.
Mensen die kiezen voor een ngo, doen dat meestal niet voor het geld. Maar idealisme betaalt de rekeningen natuurlijk niet…
Er leven heel wat clichés over de jongste generatie op de werkvloer. Wij toetsen deze stereotypes graag af bij wie daar het beste zicht op heeft: Gen Z zelf.
Small talk met je collega's? Het heeft meer voor- dan nadelen. Lees er meer over.
Bepaal jij zelf wanneer je werkdag begint en eindigt? Dan heb je glijdende werkuren, net zoals 52% van de Belgische bedienden. Een luxe, zo blijkt...
Je kunt ergens graag werken, maar je kunt ook een trotse ambassadeur voor je werkgever zijn. Dat is een wezenlijk verschil.
We slijten veel tijd op het werk en dus is het belangrijk dat we er ons goed voelen. Nochtans zitten heel wat mensen vastgeroest in hun job...
Door elke dag op te staan en voor jezelf ‘Vandaag wordt een geweldige dag’ te zeggen, wordt het dat in veel gevallen ook!
Met een IQ van minstens 130 is een hoogbegaafde uitzonderlijk intelligent. Maar is hun hoge intelligentie een garantie op een succesvolle carrière?
Werknemers die vol passie praten over hun job en hun bedrijf: welke werkgever is daar niet gelukkig mee?
Wanneer collega's aan hun bureau eten, durven ongewenste geuren wel eens te overheersen. Welke zaken eet je beter niet in de buurt van je collega’s?
Waarom worden sommige medewerkers ambassadeurs van hun organisatie en andere niet? De Lijn nam dit onderwerp onder de loep.