Wanneer heb jij je evaluatiegesprek?
Een evaluatiegesprek hoeft niet noodzakelijk een noodzakelijk kwaad te zijn, want wanneer je het goed aanpakt, kan het jou best wel wat opleveren!
Of je goed gepresteerd hebt en wat beter kan, kom je allemaal te weten tijdens een evaluatiegesprek. Maar is een officiële evaluatie verplicht? En kan je tijdens zo’n gesprek opslag vragen? Wat zijn de do's en don'ts? En hoe kan jij je het best voorbereiden op een evaluatiegesprek? Dat en nog meer kom je hieronder te weten...
Download ook onze praktische e-gids: Tips voor een positief evaluatiegesprek (pdf).
Een evaluatiegesprek hoeft niet noodzakelijk een noodzakelijk kwaad te zijn, want wanneer je het goed aanpakt, kan het jou best wel wat opleveren!
Wie hard werkt en de targets haalt, zal waarschijnlijk bij de baas wel in de bovenste lade liggen. Maar maakt dat van hem of haar ook een betere werknemer?
Doelen. We kunnen ze vergelijken met de goede voornemens die we elk jaar stellen. Eerst zijn we enthousiast, maar dat gevoel verdwijnt wanneer de werkdruk toeneemt.
Het begin van het jaar staat in veel bedrijven garant voor evaluatie- of functioneringsgesprekken. Soms komt daar ook kritiek bij kijken. Hoe ga je daar mee om?
Of het nu een evaluatie-, functionering- of planningsgesprek is: ziehier enkele tips, voor beide kanten van de tafel...
In deze rubriek laten we de jonge helden aan het woord. Deze keer staat de eerste feedback en evaluatie centraal.
Bij veel werknemers breekt bij het woord ‘evaluatie’ spontaan het angstzweet uit. Hoe gaan ze bij UZ Leuven om met evaluaties?
Ga je altijd vol goede moed naar een functioneringsgesprek, maar kom je telkens teleurgesteld thuis? 9 tips voor een vruchtbaar gesprek met je leidinggevende!
Heb je soms het gevoel dat je jobtitel niet meer overeenkomt met wat je nu écht uitvoert op het werk? Dan is het hoog tijd om actie te ondernemen!
Er bestaat positieve feedback, negatieve of een combi ervan. Deze laatste krijgen werkenden het meest, zo blijkt uit onderzoek van Jobat en de KU Leuven.
Iedereen heeft af en toe nood aan bevestiging en op de werkvloer is dat niet anders. Hoe weet je of je goed bezig bent, ook al zegt je baas dat niet expliciet?
Hoe kun je goed beoordeeld worden wanneer je “onzichtbaar” van thuis uit werkt? En hoe bereid je je voor op zo’n gesprek?
Heb je geen vertrouwen in je baas? Voel jij je een lijder onder zijn/haar leiderschap? Of geloof je niet in het project dat je voor hem/haar uitvoert? Met deze tips hou je het vol!
Hoe zouden de Rode Duivels spelen indien ze - net als zoveel medewerkers binnen hun bedrijf - slechts één of twee keer per jaar feedback kregen?
Weinig werknemers kijken uit naar het evaluatiegesprek met hun baas. Maar hé, zelfs een negatieve evaluatie kan voor jou positief uitdraaien!
Hoe is jouw relatie met je baas? Aarzel niet om je baas regelmatig deze 4 vragen te stellen. Jullie relatie en jijzelf worden er alleen maar beter door.
Er zijn er die persoonlijke uitdagingen aangaan, anderen bekijken het van de professionele kant. Zo ook Jobat, met 5 tips hoe ze te realiseren.
Wie niet constructief met feedback of kritiek weet om te gaan, kan nooit beter worden. Dat is een sterke uitspraak, waar veel waarheid in zit.
Of het nu voor de boekhouding, een financieel rapport of jouw belastingaangifte is, we hebben een boekhouder nodig. En liefst een goede.
Je kan er je werk aangenamer mee maken, dus je komt maar beter goed voorbereid voor de dag...