Wie krijgt maaltijdcheques?
Of je als werknemer maaltijdcheques krijgt, hangt af van de collectieve arbeidsovereenkomst van je sector of onderneming.
Maaltijdcheques zijn één van de ruimst verspreide extralegale voordelen. Iedereen weet wel hoe maaltijdcheques er uit zien - op papier of elektronisch - maar weet je ook waarom je ze krijgt? Jobat geeft je op deze en veel andere vragen, zoals wie maaltijdcheques krijgt en of je ze ook krijgt bij een halve dag werk, een duidelijk antwoord.
Of je als werknemer maaltijdcheques krijgt, hangt af van de collectieve arbeidsovereenkomst van je sector of onderneming.
Een voordeel in natura kan een mooie aanvulling zijn naast je maandelijkse loon. Maar kun je hier effectief mee betaald worden? En hoe wordt het belast?
De voorbije 5 jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10,5% toegenomen. Al is er een groot verschil in functie en statuut.
De waarde van de maaltijdcheque blijft al sinds 2016 steken op 8 euro. Uit veel hoeken klinkt weerstand, want het leven wordt elke dag duurder...
Een loonsverhoging of een extralegaal voordeel: het is altijd fijn wanneer je tomeloze inzet op de werkvloer beloond wordt. Hoe maak je de juiste keuze?
Voor jongeren is het aanbieden van maaltijdcheques van doorslaggevend belang bij het wel of niet aannemen van een job… en daar hebben ze een goede reden voor.
In de extralegale voordelen waar de Belg op kan rekenen, zindert het corona-effect nog na. Terwijl de tussenkomst in kosten voor woon-werkverkeer afneemt.
Een volwaardig loon ontvangen is al tof, maar extralegale voordelen zijn toch wel de kers op de taart. Waar mag jij vandaag de dag op rekenen?
Met ecocheques kan je slechts een beperkt aantal producten kopen. Kunnen deze niet beter omgeruild worden voor cash of maaltijdcheques?
Maaltijdcheques zijn niet alleen voor werknemers een broodnodig gegeven, ook werkgevers maken gretig gebruik van deze vorm van uitbetaling door de voordelen.
Gemiddeld 74% van de Belgische werknemers krijgen maaltijdcheques. Daarmee zijn maaltijdcheques het populairste en ruimst verspreide extralegaal voordeel.
Dankzij deze handige apps vind je gemakkelijk waar je kan betalen met jouw elektronische maaltijdcheques!
Wat als je tijdelijk werkloos bent/was door corona? Krijg je dan minder maaltijd- en ecocheques?
Het systeem van de ecocheque is duidelijk geïnspireerd op dat van de maaltijdcheque, maar toch zijn er enkele belangrijke verschilpunten.
Je kan als werknemer per jaar maximaal 250 euro aan ecocheques ontvangen. Die zijn 24 maanden geldig. Maar wat kan je er allemaal mee kopen?
Naast maaltijdcheques en ecocheques bestaan er ook sport- en cultuurcheques. Wat kan je hier hiermee doen en wie krijgt ze?
Heb jij al eens over andere extralegale voordelen nagedacht anders dan een bedrifjswagen of maatlrijdcheques? Wij ook!
Vergeet je ook altijd die verdomde papieren maaltijdcheques mee te nemen als je gaat winkelen? Met de elektronische maaltijdcheque zou je vanaf het najaar 2010 gewoon moeten kunnen afrekenen via de bestaande betaalterminals.
Je bent een halve dag afwezig, en vraagt je af of je voor die dag ook je dagelijkse maaltijdcheque verdient ...
Wat doet een bewakingsagent precies? Welke specialisaties zijn nog en vooral... hoeveel verdienen ze? Een overzicht.