Nooit meer overwerken: 6 tips!
Probeer geen gewoonte van overwerken te maken, voor je het weet, zit je met een burn-out. Maak snel komaf met al dat overwerken aan de hand van deze tips!
De studie van John Robinson, professor sociologie aan de University of Maryland, wijst niet alleen uit dat medewerkers het aantal uren dat ze werken structureel overschatten, maar ook dat hoe langer werknemers werken, hoe meer ze zullen overdrijven in hun aantal gewerkte uren.
Werknemers die beweerden dat ze regelmatig 55 tot 64 uur per week werken overschatten dit aantal met ongeveer 10 uur. Andere medewerkers die aangaven wekelijks nog langer te werken, namelijk tussen 65 en 74 uur, overschatten het aantal uren dat zij effectief werken met maar liefst 20 uur.
De onderzoekers concludeerden dat dit niet betekent dat de meeste mensen tegenwoordig geen rekenwonders zijn. Ze schrijven het overdrijvingsgedrag eerder toe aan het feit dat de meeste werknemers bij anderen niet willen overkomen als een lui persoon.
(nm) – Bron: Huffingtonpost.com
12 november 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Probeer geen gewoonte van overwerken te maken, voor je het weet, zit je met een burn-out. Maak snel komaf met al dat overwerken aan de hand van deze tips!
‘We moeten langer werken. De boodschap klinkt steeds luider. De analyse is bekend.‘ Jan Denys, arbeidsmarktdeskundige bij Randstad, heeft zijn bedenkingen.
Je bent liever lui dan moe? Weet dan dat luie mensen over het algemeen ongelukkiger zijn. Professor Frederik Anseel vertelt op Jobat.be hoe dat komt ...
Je elke dag naar je werk slepen waar een vijandige sfeer hangt, het is moeilijk vol te houden. Met deze 5 tips onderhoud je een goede band met je collega’s.
Wie meer dan drie tot vier uur per dag overwerkt, heeft meer kans op een zware depressie dan andere werknemers.
Te lang te veel te doen hebben, veroorzaakt sleurstress. Gelukkig hoeven we dat niet machteloos te ondergaan: we kunnen er zelf heel wat aan doen.
Eenvoudiger werken, het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kom je met deze vijf praktische tips van expert Johan D’Haeseleer al een heel eind.
Veel vakantie én weinig werk, wie wil dat niet? Maar er komt heus meer bij kijken bij het beroep van leerkracht dan je denkt. Zoals?
Voor de werkgever blijft het mobiliteitsvraagstuk vaak complex en niet eenduidig. Linde (Redopapers) en Pieter (Pleegzorg Oost-Vlaanderen) tonen elk vanuit hun ervaring aan waarom autodelen in de lift zit.