5 tips om een succesvol restaurant uit te baten
Gezien het grote succes van 'Mijn Restaurant' op vtm vroegen we John Haenebalcke, leraar aan de Hotelschool in Gent en eigenaar van z'n eigen zaak, hoe je een succesvol restaurant kan uitbaten.
Het onderzoek kwam er – raar maar waar – op initiatief van ongediertebestrijder Rentokil. Zij organiseerden een steekproef bij alle Belgische en Luxemburgse restaurants die minstens één Michelinster bezitten.
Uit de rondvraag bleek dat bereidingen met insecten vandaag nog niet tot ons culinaire DNA behoren. Geen van hen biedt momenteel een bereiding op basis van deze diertjes aan. Verrassend was wel dat één op de vier topchefs verklaart dat hij toch zou durven overwegen om insecten te verwerken in zijn bereidingen in de toekomst. De culinaire innovatie en dito kruisbestuiving uit andere culturen dan onze Westerse, zouden daarbij de motivatie zijn.
Ruim een derde van de topchefs heeft zelf ooit al insecten geproefd. Zes op de tien vond de smaak van de beestjes echter maar niets. Bij de tegenstanders klinkt vooral het argument dat er in onze gastronomische cultuur geen plaats is voor zulke bereidingen. Nochtans kreeg één op de tien sterrenrestaurants al de vraag naar insectengerechtjes.
(kv) - Bron: Rentokil
17 december 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Gezien het grote succes van 'Mijn Restaurant' op vtm vroegen we John Haenebalcke, leraar aan de Hotelschool in Gent en eigenaar van z'n eigen zaak, hoe je een succesvol restaurant kan uitbaten.
Tim Meuleneire (26), eigenaar en chef van sterrenrestaurant De Koopvaardij in Stabroek, is uitgeroepen tot ‘Eerste Kok van België 2010’. Maar culinaire erkenning is geen garantie voor financieel succes. “Een bord kopen, kost al 30 euro.”
De opmars van artificiële intelligentie (AI) en de aandacht rond ChatGPT heeft zeker ook impact op de job van computerprogrammeur of software engineer.
Meer dan 3 jaar na het uitbreken van de pandemie willen we niet meer terug naar het 100% kantoorregime van toen. En toch zien we een kleine kentering...
Ben jij iemand die in één ruk alles afwerkt, of heb je pauze nodig om beter te presteren? Feit is dat je niet zomaar pauze kan nemen wanneer je dat wil...
Gabrielle looft haar Agilitas Home-huishoudhulp Bianca: “We zijn zelfs vrienden geworden”
Tot 31 mei geven meer dan 100 jonge medewerkers van chemie- en life sciencesbedrijven gastlessen. Zij doen dat in de eerste graad van het middelbaar onderwijs.
De werkende Belg gaat er qua loon en toegekende extralegale voordelen flink op vooruit. Een doorsnee Belg verdient 3.800 euro bruto per maand.
“Wat is jouw klein gelukje?” Het lijkt een ongebruikelijke vraag tijdens een selectiegesprek. Maar bij HR-matchingspecialist Big C komt het aan bod.