Kassier
De job van een kassier(ster) vraagt een mix van nauwkeurigheid, klantvriendelijkheid en stressbestendigheid. Wat houdt hun job ...
Een webmaster heeft een centrale rol in het beheer van websites en zorgt ervoor dat deze technisch up-to-date, veilig en gebruiksvriendelijk zijn. Dit kan onder meer het ontwerpen van de website, het plaatsen van content, het oplossen van technische problemen en het implementeren van nieuwe functies omvatten.
Webmasters analyseren vaak ook gebruikersdata om websites te verbeteren en werken nauw samen met grafische en marketingteams om de digitale aanwezigheid van het bedrijf te optimaliseren. Soms zijn webmasters zelfs verantwoordelijk voor het promoten van de website en het genereren van verkeer er naartoe.
Op zoek naar een job als (m/v) webmaster? Go for happy en solliciteer bij deze werkgevers!
In België zijn er verschillende opleidingen die je voorbereiden op een carrière als (m/v) webmaster.
Een bachelor in Toegepaste Informatica of Multimedia en Communicatietechnologie biedt een goede basis, net als een opleiding Web Development. Veel hogescholen bieden ook gerichte cursussen aan in webbeheer en webdesign.
Daarnaast zijn er online certificeringen, zoals Google Analytics en SEO-certificaten, die de kennis van een webmaster nog versterken.
Er is niet één vast pad naar de job van webmaster, maar een achtergrond in informatietechnologie, webontwikkeling of digitale marketing is zeker een voordeel. Het volgen van een stage of ervaring opdoen via vrijwilligerswerk kan bovendien een extra troef zijn.
Veel webmasters beginnen als webontwikkelaar, contentbeheerder of IT-medewerker en groeien door ervaring en aanvullende opleidingen door naar deze functie. Werkervaring in projectmanagement of digital content management kan tenslotte ook een belangrijke plus zijn.
Ontdek ook: Wat doet en verdient een webdeveloper?
Gemiddelde verdient een (m/v) webmaster in België rond 3.650 euro bruto per maand, afhankelijk van ervaring, expertise en verantwoordelijkheden.
Specialisaties binnen het vakgebied kunnen de verloning zeker nog beïnvloeden. Terwijl een contentbeheerder gemiddeld tussen 3.200 euro en 4.200 euro bruto per maand verdient, ligt dat voor een SEO-specialist - gezien de groeiende vraag naar zoekmachine-expertise – al gauw op gemiddeld 3.500 euro tot 4.500 euro bruto per maand.
Het gemiddelde salaris van een (front-/back-end) webontwikkelaar bedraagt meestal 3.800 euro tot 4.800 euro. UX/UI-specialisten kunnen gemiddeld rekenen op 3.700 euro tot 4.700 euro bruto per maand. Voor senior-profielen met ervaring in strategische UX/UI-design en projectmanagement kan dit zelfs oplopen tot 5.500 euro per maand.
Vaak ontvangen webmasters in België bovendien een aantrekkelijk pakket aan extralegale voordelen naast hun salaris, afhankelijk van het type bedrijf en de omvang van hun verantwoordelijkheden. De meest voorkomende zijn: een laptop en smartphone (met bijhorend abonnement), maaltijd- en ecocheques, een hospitalisatieverzekering, een groepsverzekering, de mogelijkheid om van thuis uit te werken en bijhorende thuiswerkvergoeding, maar ook een bedrijfswagen (met tank-/laadkaart) of verplaatsingsvergoeding.
Check: Heb je nog recht op een woon-werkvergoeding als je (vooral) thuiswerkt?
In de snel evoluerende digitale sector is het bovendien belangrijk om kennis up-to-date te houden. Veel bedrijven bieden hun webmasters daarom ook een opleidingsbudget aan om certificaten of trainingen te volgen, zoals op het gebied van SEO, webontwikkeling of UX/UI-design.
Jobat Salariskompas: Bereken wat jij waard bent
De job van een kassier(ster) vraagt een mix van nauwkeurigheid, klantvriendelijkheid en stressbestendigheid. Wat houdt hun job ...
De job van kelner combineert gastvrijheid, snelheid en nauwkeurigheid. Maar wat doet hij/zij precies? Welke opleiding(en) zijn ...
Een brand- en veiligheidswacht speelt een belangrijke rol in industriële en risicovolle omgevingen waar veiligheid en preventie ...
Van het bereiden van smakelijke gerechten tot het runnen van een keukenbrigade, een kok speelt een veelzijdige rol in de horeca.
Een werfleider is de verbindende factor tussen bouwteam, leveranciers en opdrachtgevers. Hij of zij zorgt ervoor dat alles op de ...
Als trainer of opleider begeleid en ondersteun je volwassenen in hun leerproces, zowel in bedrijven als in opleidingscentra.
Een (m/v) tandarts is een zorgverlener die zich specialiseert in de gezondheid van de mond en de tanden. Maar wat doet hij/zij ...
Een sportleraar is een sleutelfiguur in de opvoeding en fysieke ontwikkeling van jongeren en volwassenen. We verkennen hieronder ...