De 7 irritantste e-mailgewoontes
E-mail is niet meer weg te denken, hoewel het je serieus op de heupen kan werken. Zeven gewoontes zijn ronduit ergerlijk.
Op recepties en familiefeesten kan je ze er zo uithalen: e-mailverslaafden bekijken hun smartphone met de regelmaat van de klok alsof er elk moment het bericht van een mooie lottowinst in aantocht is.
Tegenwoordig is het schijnbaar heel normaal dat binnenkomende e-mails onze werkdag gaan bepalen. We doen blijkbaar weinig anders dan het uitvoeren van opdrachten die in de lawine van e-mails verwerkt zitten. Erger nog, sommigen zijn er echt aan verslaafd en kijken zo’n 30 keer per dag of er een nieuw bericht is binnengekomen. De vergelijking met een verslaving aan een gokmachine is zo gek nog niet en bovendien worden de sociale media steeds talrijker, wat het probleem nog vergroot.
Kort samengevat zitten we achteraan in de auto in plaats van vooraan. We rijden dus mee in plaats van zelf aan het stuur te zitten. De werkdag wordt op deze manier herleid tot blokjes van korte momenten waar je snel iets gaat afwerken. Je neemt kortom de tijd niet meer om gedurende een uur of langer aan iets te werken dat meer aandacht vraagt. Zo loopt een doordeweekse vergadering haast gegarandeerd uit, omdat een derde van de aanwezigen zit te mailen of te sms’en.
De aandacht moet op deze manier worden verdeeld tussen de aanhoudende boodschappen en de te verrichten taken. Multitasking is dodelijk voor onze efficiëntie dus is het belangrijk dit anders aan te pakken.
(tc) – Met dank aan Time Management Company
>> Schrijf je in voor de open opleiding van Time Management Company en krijg 10 procent Jobat-korting!
20 januari 2014Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
E-mail is niet meer weg te denken, hoewel het je serieus op de heupen kan werken. Zeven gewoontes zijn ronduit ergerlijk.
Eén op de zeven professionele e-mails bevat serieuze roddelpraat over collega's. Toch kan je kwaad spreken over collega’s in mails best vermijden ...
Ben jij op vlak van e-mail eerder een dwangmatige specht of toch een ontoegankelijke struisvogel? Je ontdekt het hier ...
Goede vrienden en bekenden mogen rekenen op een sneller antwoord op een e-mail dan collega’s of onbekenden, zo blijkt uit universitair onderzoek ...
Uit berekeningen van het consultancybureau McKinsey blijkt dat we jaarlijks maar liefst 650 uur verliezen door e-mailactiviteiten!
Durven jouw collega’s soms beweren dat ze je e-mail nooit ontvangen hebben of dat ze hem niet terugvinden? Dan komen deze 10 e-mailregels wellicht van pas!
Niet meteen op het envelopje klikken wanneer een nieuwe e-mail binnenkomt, het is weinigen gegeven. Bedrijfstrainer Gunnar Michielsen geeft enkele tips om efficiënter te mailen.
Duurzaam werk bij Solita, dat is een zorgende werkomgeving waarin de mens centraal staat. Maar duurzaamheid vertaalt zich ook naar bijvoorbeeld mobiliteit.
Het aandeel bedrijfswagens stagneert voor het eerst in jaren. Dat blijkt uit een analyse van SD Worx bij 1,2 miljoen werknemers in de privésector.