Slechte werksfeer zorgt voor baaldag
Niet een gruwelijke baas of een saaie job leiden tot een baaldag. De grote schuldige daarvan is een negatieve werksfeer.
Eens tegen een collega uitvallen, komt de creativiteit ten goede. Je gedacht zeggen zonder je al te veel in te houden, zorgt namelijk voor vernieuwing.
Grote strategieën komen bovendrijven wanneer mensen worden aangemoedigd om de huidige stand van zaken in vraag te stellen. Stel vreemde vragen en onderzoek de ‘heilige huisjes’ op de werkvloer, raadt consultancybedrijf Cognosis aan op basis van een onderzoek bij meer dan 1.000 leidinggevenden.
“Een verhit debat kan tot doorbraken leiden”, zegt Richard Brown van Cognosis. “Het helpt als het team vooraf een sfeer van wederzijds respect heeft opgebouwd en als er basisregels zijn om hevige conflicten in goede banen te leiden.”
Worden discussies niet goed aangepakt, dan kunnen ze meer schade dan goed doen. “Een discussie mag nooit ontaarden in een persoonlijke aanval. Het mag ook geen middel zijn voor je persoonlijke agenda of om iemand anders in een slecht daglicht te plaatsen”, waarschuwt Brown. “Het is ook belangrijk debatten af te ronden zodat ze niet verder sluimeren op de werkvloer.”
Cognosis geeft alvast tips voor een goede discussie:
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Niet een gruwelijke baas of een saaie job leiden tot een baaldag. De grote schuldige daarvan is een negatieve werksfeer.
Is het normaal om je collega's te haten?
Ik doe mijn job heel graag, en presteer zeer goed. Alleen botst het volledig met mijn baas. Stap ik niet beter over naar een ander bedrijf?
De wens naar een hybride werkritme is soms zó groot dat het een breekpunt is voor werknemers als ze het niet krijgen. Gevolg? Quiet quitting. Maar wat is dat nu precies?
Wanneer je op reis vertrekt, gaat er heel wat door je hoofd. Zorgen die je beletten om écht te ontspannen. We geven 6 tips om je bezorgdheden thuis te laten.
Om een miljardair tegen het lijf te lopen, hoef je niet de Atlantische Oceaan over te steken. Dit zijn volgens de meest recente cijfers de 8 rijkste Europeanen.
Wij zochten uit in welke sectoren je het best verdient als schoolverlatende bediende.
Onze tijd is kostbaar. Toch krijgen we dagelijks te maken met ‘tijdrovers’ die onze productiviteit nekken. Een overzicht...
Er zijn veel redenen waarom we met z’n allen meer carpoolen. Ook Rashid en Saad doen het.