WhatsApp-vinger is modernste kwaaltje
Elektronisch communiceren blijkt slecht voor onze gewrichten. De WhatsApp-vinger is daarbij het modernste kwaaltje. 'De wat?' zegt u ...
Een aantal bedrijven, waaronder Volkswagen, verbiedt nu al het e-mailen na de werktijd. Deze bedrijven hebben inmiddels begrepen dat werknemers steeds harder gaan werken omdat zij via hun smartphones constant in contact staan met de werkomgeving.
Het onderscheid tussen werk- en privétijd vervaagt in vele gevallen. Op termijn kan dit extra kosten met zich meebrengen, als gevolg van absenteïsme omwille van stressgerelateerde klachten. Uit verschillende studies blijkt immers dat het gebruik van smartphones én de hoge graad van connectiviteit de productiviteit doen dalen.
En een lagere productiviteit, daar zijn werkgevers natuurlijk niets mee. In tegendeel zelfs!
Misschien herken jij jezelf? Voor het slapengaan controleren we nog snel even onze professionele e-mails. En nog voor we de volgende ochtend onze eerste kop koffie hebben gedronken, herhalen we dit ritueel al.
De vraag die we onszelf moeten blijven stellen, is of deze werkhouding wel nodig is. Wat brengt het bij om constant te reageren op binnenkomende berichten? Een zaak staat vast: meer stress. En die stress leidt weer tot gezondheidsklachten en meer absenteïsme.
Wellicht is het dus hoog tijd om ook in België het debat over bereikbaarheid aan te zwengelen.
(tc) – Bron: TimeManagementCompany.com
>> Schrijf je in voor de open opleiding van Time Management Company en krijg 10 procent Jobat-korting!
20 januari 2014Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Elektronisch communiceren blijkt slecht voor onze gewrichten. De WhatsApp-vinger is daarbij het modernste kwaaltje. 'De wat?' zegt u ...
E-mail blijft het belangrijkste communicatiemiddel op het werk. 81 procent van de werknemers checkt zijn werkmails zelfs tijdens het weekend, zo blijkt.
Het gemiddeld aantal verstuurde e-mails per dag wordt geschat op 294 miljard. Het is dus geen wonder dat er heel wat e-mailverslaafden rondlopen ...
Veel mensen zoeken nog naar een evenwicht in hun manier van werken. Daarom deze zelfzorgtest...
Een werkgever die timet hoelang je met een opdracht bezig bent... Het is niet alleen ergerlijk, maar het druist ook in tegen de privacywetgeving.
Hoe goed is koffie voor je? De één zweert bij maximaal twee kopjes, de ander ziet geen graten in zes koffies per dag. Wij scheiden feit van fabel voor je.
Op vijf jaar tijd zijn er bijna 11,1% meer werknemers die terugvallen op een bedrijfswagen. In de privésector is zo’n wagen intussen ingeburgerd.
Heeft een werkgever het recht om liefdesrelaties op het werk te verbieden? En zijn koppels verplicht hun werkgever of collega’s in te lichten?
Met een beetje organisatie krijg je veel meer werk gedaan. 5 tips van Kluwer-‘timetrainer’ Catherine Schoesetters om je tijd slim te beheren.