Aankomen op je werk doe je zo
Je aankomst zet de toon voor de rest van de werkdag. Reden genoeg om op een goede manier de kantoordeuren open te zwaaien.
Hoewel je je voorneemt om maar even een kijkje te nemen, spendeer je al gauw een half uur op Facebook of andere sociale media. Een onderzoek van Salary.com suggereert dat Amerikanen ongeveer 20 procent van hun tijd op kantoor verkwisten. Surfen op het internet blijkt de grootste boosdoener. Dat meldt The Wall Street Journal.
Intussen is er software op de markt die nauwkeurig bijhoudt hoe je je tijd aan de computer besteedt. ‘Rescue Time’ is een bedrijfje dat zulke software op de markt brengt. Tony Wright, een van de stichters, stelde in een studie vast dat gebruikers van deze software gemiddeld 71 keer per dag een scherm voor instant messaging openen. Dat is om de 5,2 minuut of 11,5 keer per uur.
‘Klok’ is een ander programma dat je tijdsbesteding in de gaten houdt. Het registreert niet zozeer wat je online doet, maar vraagt gebruikers om zichzelf taken op te leggen doorheen de dag. Gebruikers laten weten wanneer ze aan elk project beginnen en wanneer ze ermee stoppen. Op die manier kan je de vergelijking maken tussen wat je je vooropgesteld had en wat je in werkelijkheid bereikt hebt.
‘Slife’ en ‘ManicTime’ zijn nog twee andere programma’. Zij rollen allebei grafieken uit over je tijdsbesteding. Zo zie je hoeveel pauze je gedurende de dag genomen hebt en hoeveel je hebt gemaild. Wedden dat je schuldgevoel je harder doet werken?
(ks)
11 maart 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Je aankomst zet de toon voor de rest van de werkdag. Reden genoeg om op een goede manier de kantoordeuren open te zwaaien.
Check jij tijdens het werk ook elke 10 minuten je Facebook? Dan is hier de oplossing: 7 tools om niet afgeleid te geraken van je werk. Heel handig, zeker bij telewerk.
Geef toe, ook jij zit regelmatig stiekem op het werk te twitteren of facebooken. Toch? Maar is dat dan ten koste van jouw productiviteit?
Meer dan de helft van de jongere werknemers is niet geneigd om zich aan de bedrijfsregels te houden in verband met sms’en en andere technologische snufjes.
Leuven is een stad om van te houden, ook voor haar 1.300 medewerkers. Ontdek het verhaal van Marieke, Nathalie, Robbe, Pieter en Diederik
Onbelast bijverdienen mag niet meer... maar er zijn wél nog heel wat mogelijkheden om toch nog een aardig centje extra te verdienen!
In de bouwsector is haast elke job een knelpuntberoep. En daar zijn er recent nog twee nieuwe bijgekomen: de rioollegger en de bodemonderzoeker.
Wat gebeurt er als je in je organisatie beslist om een hele week geen vergaderingen in te plannen? Voel je je dan afgesloten van je collega’s?
Niet enkel om na het afstuderen snel een job te vinden, maar ook voor het loon zelf maakt een (hoger) diploma een groot verschil...