Collega's
Vorige

1 van 609

Volgende
Volgend artikel:

De belangrijkste buzzwords van de werkvloer

De 11 ergste dingen die je aan je bureau kan eten

sushi eten aan bureau
Om tijd te besparen eten alsmaar meer werknemers hun lunch op achter hun bureau. Dat niet alle etenswaren even aantrekkelijk zijn om achter je computer te verorberen, lijkt vanzelfsprekend, maar toch durven (ongewenste) geuren wel eens te overheersen op kantoor. Welke zaken eet je beter niet in de buurt van je collega’s?

Dr. Charles Wysocki van het Monell Chemical Senses Center in Philadelphia verklaart dat veel van de problemen en irritaties samenhangen met verwachtingen die werknemers hebben. “Werknemers verwachten helemaal niet op kantoor te worden geconfronteerd met dezelfde aroma’s waar ze op restaurant ook mee te maken krijgen.”

Check: Welke geuren kan je best vermijden op je werkplek?

‘Not done’-etenswaren

Gevraagd naar de ergste zaken die medewerkers als lunch kunnen meebrengen, blijken vis en eieren veruit het ergste. Volgens Charles Wysocki is de reden logisch: “Eieren en vis hebben een sterke zwavelzuurgeur dat in het algemeen door vele mensen als erg onaangenaam wordt ervaren.”

Welke (andere) etenswaren voor de meeste werknemers (nog) 'not done' zijn, aldus een bevraging bij Bloomberg Businessweek?

  1. eieren
  2. vis
  3. gehaktbrood
  4. spruitjes
  5. gestoomde bloemkool
  6. gyros
  7. curry
  8. alles met look en ajuinen
  9. schimmelkaas en andere ‘stinkkazen’
  10. tofu
  11. zuurkool
Ontdek: Zo ziet een lunch er in het buitenland uit

Niet het enige probleem?

Onaangename geuren zijn volgens Dr. Brian Wansink, auteur van 'Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think', niet het enige probleem dat naar boven komt wanneer de lunch achter de pc op kantoor wordt opgegeten. “Mensen eten heus niet meer calorieën als ze aan hun bureau eten, maar ze genieten zo wel degelijk minder van hun eten.” Dat leidt volgens Wansink tot een zeker gevoel van ontevredenheid, waardoor werknemers nadien meer gaan snacken om dat ‘lege gevoel’ te compenseren.

Kortom, neem af en toe de tijd om rustig in de refter met je collega’s te gaan eten. Daardoor ga je nadien niet alleen minder snacken, maar krijg je ongetwijfeld ook een meer ontspannen gevoel!

Lees ook: Wie doet wat tijdens de lunchpauze? En wat zijn de voordelen?

(nm) - Bron: Businessweek

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook