Lunchpauze: wie doet wat? En wat zijn de voordelen?
Nu we meer flexibel werken dan pakweg vijf jaar geleden, vindt ruim de helft van de Vlamingen de lunchpauze nog belangrijker dan vroeger...
Dr. Charles Wysocki van het Monell Chemical Senses Center in Philadelphia verklaart dat veel van de problemen en irritaties samenhangen met verwachtingen die werknemers hebben. “Werknemers verwachten helemaal niet op kantoor te worden geconfronteerd met dezelfde aroma’s waar ze op restaurant ook mee te maken krijgen.”
Check: Welke geuren kan je best vermijden op je werkplek?
Gevraagd naar de ergste zaken die medewerkers als lunch kunnen meebrengen, blijken vis en eieren veruit het ergste. Volgens Charles Wysocki is de reden logisch: “Eieren en vis hebben een sterke zwavelzuurgeur dat in het algemeen door vele mensen als erg onaangenaam wordt ervaren.”
Welke (andere) etenswaren voor de meeste werknemers (nog) 'not done' zijn, aldus een bevraging bij Bloomberg Businessweek?
Ontdek: Zo ziet een lunch er in het buitenland uit
Onaangename geuren zijn volgens Dr. Brian Wansink, auteur van 'Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think', niet het enige probleem dat naar boven komt wanneer de lunch achter de pc op kantoor wordt opgegeten. “Mensen eten heus niet meer calorieën als ze aan hun bureau eten, maar ze genieten zo wel degelijk minder van hun eten.” Dat leidt volgens Wansink tot een zeker gevoel van ontevredenheid, waardoor werknemers nadien meer gaan snacken om dat ‘lege gevoel’ te compenseren.
Kortom, neem af en toe de tijd om rustig in de refter met je collega’s te gaan eten. Daardoor ga je nadien niet alleen minder snacken, maar krijg je ongetwijfeld ook een meer ontspannen gevoel!
Lees ook: Wie doet wat tijdens de lunchpauze? En wat zijn de voordelen?
(nm) - Bron: Businessweek
Nu we meer flexibel werken dan pakweg vijf jaar geleden, vindt ruim de helft van de Vlamingen de lunchpauze nog belangrijker dan vroeger...
Geen tijd om ’s morgens een uitgebreide lunch klaar te maken? Geen zorgen. Deze 10 gerechten maak je makkelijk op voorhand klaar.
Wordt de ene na de andere collega ziek op kantoor? Misschien ligt het wel aan de omgeving. Ken jij de bacteriebroeihaarden in je kantoor?
De gevreesde namiddagdip vermijden? Kies voor een recept met één van deze ingrediënten ...
’s Middags doorwerken en dan vroeger naar huis gaan omdat je geen middagpauze hebt genomen. Te mooi om waar te zijn of mag dat?
Je boterhammen met choco, confituur of preparé even beu? Ga ten rade bij andere landen om je lunch een internationale twist te geven.
Tijdens het thuiswerken ligt die kast met koekjes gevaarlijk dichtbij. Gelukkig kun je met een vijftal simpele trucjes je thuiswerkdag een pak gezonder maken.
Druk, druk, druk … Een werkdag zit propvol, en dus eten we maar snel iets achter onze computer. Geen goed idee, zegt Jobat. Waarom niet?
Net zoals je je spieren niet acht uur lang kan opspannen, moet je je brein ook af en toe rust of afwisseling gunnen...