Bepaal zelf wanneer je werkt
De ideale oplossing is dat elke collega zelf zijn voorkeur om te werken en om thuis te zijn, kan bepalen.
Niets zo zalig om vroeg vanonder de lakens te kruipen, rustig te ontbijten en nog wat te kunnen genieten van de rustige kantoormomenten vooraleer de collega’s toestromen. Misschien kan je om de hoek zelfs nog een lekkere bagel-cappucino halen vooraleer je naar je bureau te begeven…
Toch bestaat er voor velen niets hatelijkers dan vroeg uit de veren te moeten. Misschien verandert dat wel als ze de volgende lijst van voordelen ervan onder ogen krijgen… 9x waarom je best vroeg opstaat
Wie vroeg opstaat, kan zonder stress douchen, het radionieuws beluisteren en wat persoonlijke zaken opruimen. Je zorgt er ook voor dat je niet bedolven wordt aan een plotse overvloed aan dingen die dringend moeten afgehandeld worden… Met andere woorden: je kan op je gemak acclimatiseren, vooraleer het werk echt losbarst.
13 tips: Zo word je een ochtendmens
In plaats van ’s avonds te gaan joggen, heb je nu tijd genoeg om voor dag en dauw aan een gezonde dosis lichaamsbeweging te doen. Ochtendgymnastiek zou namelijk je circadiaans ritme (je biologisch ritme waarvan de cyclus ongeveer één dag duurt) in balans brengen. Zo wordt gezegd.
Soms kan het verschil tussen vlot woon-werkverkeer en een totale verkeerschaos slechts 15 minuten bedragen. Probeer dus wat vroeger naar je werk te vertrekken. Je zal er een hoop onnodige stress door vermijden.
Feit: Belgen staan 40 uur per jaar in de file: wat kost dat?
Wie te laat opstaat, heeft hoogstens de tijd om een snelle hap naar binnen te werken. Er zijn er die zelfs niet ontbijten. Heel ongezond. Sta wat vroeger op, en eet in alle rust. Met een volle maag kan je de dingen beter aanpakken dan met een lege.
Werk ’s morgens al een paar taken af, en je hebt ’s avonds meer tijd om met je geliefden door te brengen.
Uit een onderzoek bij 20 CEO’s van een aantal grote bedrijven zoals Pepsi, Motorola, Avaya en Xerox blijkt dat zij allemaal één ding gemeen hadden: allen staan vóór 6 uur ’s ochtends op. Volgens de respondenten komt vroeg opstaan hun productiviteit te goede.
8 trucs: Zo leer je jezelf vroeg op
De wetenschap zegt dat onze hersenen het best functioneren tijdens de vroege uurtjes. Een onderzoek van een Texaanse universiteit heeft aangetoond dat studenten die vroeg uit de veren zijn, betere studenten zijn dan zij die tot een stuk in de dag sliepen.
Wie vroeg opstaat, kan zijn dag veel ruimer indelen. Hij (of zij) kan meer tijd besteden aan taken zoals kinderen klaarmaken voor school, de kinderen naar school brengen enz. Dit leidt tot minder stress en bijgevolg een gezondere levensstijl: minder maagproblemen, haaruitval, slechte bloedcirculatie, enz.
Indien je erin slaagt om dag in, dag uit, vroeg op te staan, kan je de wereld voor een korte tijd van jou noemen... Tot de rest opstaat, welteverstaan...
5 tips: Optimaliseer je ochtendroutine
(jn) - Bron: Express.be
De ideale oplossing is dat elke collega zelf zijn voorkeur om te werken en om thuis te zijn, kan bepalen.
Schrik je soms van hoeveel je 's ochtends gedaan krijgt in vergelijking met de namiddag? Hoe maximaliseer jij je ochtenden?
Telewerken doe je in principe waar je maar wil … maar niet altijd wanneer je maar wil. Toch zijn heel wat taken perfect uit te voeren buiten de “kantooruren”!
Spring jij bij het krieken van de dag vlotjes uit bed? Dan heb je meer energie dan je collega’s die langer onder de wol blijven liggen.
Is opstaan het moeilijkste moment van de dag? En geraak je ’s avonds maar niet in bed? Dan ben je zeker geen ochtendmens. Deze 13 tips kunnen je helpen.
Is nachtwerk uithoudbaar op lange termijn?
Slapen is belangrijk, maar doe je beter niet achter je bureau. Soms moet je al eens lange uren kloppen om een project af te krijgen ...
Vroege vogels zijn slimmer, succesvol en heel ambitieus, wordt weleens gezegd. Maar is dat ook echt zo? Deze ceo’s bewijzen het tegendeel.
Wil je graag wat meer structuur brengen in je werk? Dan hebben wij een aantal praktische tips waarmee jij je werkdag succesvol kan plannen.